Наслідки заробітної плати у «конвертах»

Наслідки заробітної плати у «конвертах»

Наслідки заробітної плати у «конвертах»

Поділитися новиною

Наслідки заробітної плати у «конвертах»Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі в черговий раз наголошує, що виплата заробітної плати у «конвертах» — це спосіб ухилення від сплати податку. Для держави це недоотримання податків, а для працівника – у подальшому низький рівень пенсії. Працівник, який отримує заробітну плату в «конверті», виявляється повністю беззахисним перед роботодавцем.

Усна домовленість жодним чином не фіксується, роботодавець сплачує стільки, скільки вважає за потрібне, і доти, поки вважає за потрібне. Працівник не має жодних доказів на підтвердження дійсного розміру своєї заробітної плати та трудового стажу. Сьогодні працівники не бачать проблем в отриманні «тіньової» заробітної плати, так як до кишені надходять «чисті доходи». Неоформлений офіційно працівник ризикує залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні перерахунків пенсій у подальшому. Адже пенсію вони матимуть тільки з офіційно нарахованої суми заробітної плати. Тому саме громадяни мають право стати на захист своїх прав, вимагаючи офіційного оформлення трудових відносин.

Пенсійний фонд ще раз наголошує: наймана робоча сила, вимагайте від своїх роботодавців виплату заробітної плати відповідно до законодавства, прозоро і чесно, не погоджуйтесь на виплату заробітної плати в «конвертах». Кожному громадянину необхідно зрозуміти, що захистити себе вони зможуть тільки законним шляхом, а це можливо тільки за умови, коли при працевлаштуванні на роботу до приватного підприємця найманий працівник та роботодавець укладають трудовий договір. Варто не забувати, що виплата заробітної плати без сплати встановлених податків є грубим порушенням Законів України та передбачає адміністративну і кримінальну відповідальність.

Т. Рудченко, начальник відділу платежів до пенсійної системи

LIVE OFFLINE
track image
Loading...