Перейменування вулиць та автомобілі керманичам

Перейменування вулиць та автомобілі керманичам

Перейменування вулиць та автомобілі керманичам

Поділитися новиною

Перейменування вулиць та автомобілі керманичам10 березня зібрались народні обранці на сесію міської ради, прийшли 19 із 26 депутатів. На засіданні, як завжди, були і сварки, і обговорення, і домовленості.

Першим питанням розглянули затвердження міської Програми соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2016 рік.

Виділили 24 тис. грн, з них 15 тис. грн – на ремонт пам’ятника чорнобильцям.

Затвердили граничні суми витрат на придбання автомобілів, меблів, іншого обладнання та устаткування, комп’ютерів, придбання і утримання мобільних телефонів органами місцевого самоврядування, а також установами та організаціями, які утримуються за рахунок місцевого бюджету.

Легковий автомобіль для голови міської ради та заступників – не більше, ніж 500 тис. грн, для керівників органів місцевого самоврядування, бюджетних установ та організації – не більше, ніж 300 тис. грн. 

1200 грн – придбання мобільного телефону;

13 тис. грн – персональний комп’ютер, ноутбук, монітор, системний блок, клавіатура, маніпулятор, миша;

15 тис. грн – комплект меблів для кабінету міського голови;

9 тис. грн – комплект меблів для службового кабінету заступника міського голови, секретаря ради, керуючого справами виконавчого комітету та ін.

Меблі та обладнання робочих місць для працівників відділів:

3000 тис. грн – стіл письмовий;

3000 тис. грн – крісло офісне;  

400 грн – стілець;

2000 тис. грн – шафа для одягу;  

2000 тис. грн – шафа для паперів;

4000 тис. грн – сейф;

4000 тис. грн – стіл для комп’ютера;

5000 тис. грн – теле-радіоапаратура та відеотехніка для службових кабінетів.  

Внесли зміни до бюджету міста  на 2016 рік.

199 тис. грн – виділили на придбання світлофору;

57 тис. 500 грн – придбання меблів та офісної техніки, канцелярських товарів для відділу освіти;

31 тис. 881 грн – придбання підручників.

На аграрне училище (школа бджільництва) міський бюджет кошти не виділив. На даний час не виплачені стипендії, затримка заробітних плат. Прийняли рішення зняти з вищого аграрного училища 288 тис. 700 грн і направити на аграрне училище.

Внесли зміни та доповнення до Програми економічного та соціального розвитку міста на 2016 рік.

300 тис. грн – на капітальний ремонт покрівель;

100 тис. грн – на проектно-кошторисну документацію на сміттєзвалище;

500 тис. грн – на реконструкцію парку «Перемога»;

105 тис. грн – на розроблення та оновлення генерального плану міста.

Про створення сектору реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб за місцем проживання виконавчого комітету Гадяцької міської ради

Затвердили загальну чисельність сектору реєстрації місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб за місцем проживання виконавчого комітету міської ради в кількості 2 штатні одиниці (завідувач сектором та інспектор). Затвердили положення про сектор місця проживання та зняття з реєстрації місця проживання фізичних осіб за місцем проживання виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

Вирішили надати одноразову матеріальну допомогу у розмірі до 5 тис. грн громадянам, які призвані на військову службу або мобілізовані на певний період та беруть участь в АТО, або членам їх сімей, що проживають чи зареєстровані на території міста. Кошти надаються для використання на оплату комунальних платежів та соціально-побутові потреби.

Про дольову участь міської ради в будівництві соціального житла багатоквартирного будинку по вул. Тельмана, 20-г. Саме за цією адресою знаходиться земельна ділянка, площею 0,49 га, нормативно грошова оцінка якої складає 850 тис. грн. До міської ради звернулося підприємство, яке хоче побудувати на цій ділянці житловий будинок. Згідного чинного законодавства передати в оренду дану земельну ділянку можна тільки через аукціон. Оскільки підприємство поставило стартову ціну житла 8500 грн/м кв., міська рада запропонувала надати земельну ділянку під будівництво без аукціону, а взамін підприємство передасть міській раді 100 м кв. житла (62 кв. м – двохкімнатна квартира і 40 кв. м – однокімнатна).

Надали згоду на прийняття із спільної власності територіальних громад району до комунальної власності територіальної громади міста нерухомого майна по вул. Лесі Українки, 1 у м. Гадяч. Колишнє приміщення Будинку культури із спільної власності територіальної громади Гадяцького району взяли до комунальної власності територіальної громади міста.

Перейменування вулиць

Планувалося перейменувати 3 вулиці: 50 р. Жовтня на вулицю Полтавську, площу 50 р. Жовтня на площу Миру та вул. Тельмана на Героїв Чорнобиля.

Перейменували тільки Площу 50 р. Жовтня на площу Миру.

Дане питання викликало обурення у присутніх. Особливе невдоволення викликало перейменування вул. Тельмана на Героїв Чорнобиля. Тим паче, що це одна з найдовших вулиць міста, на якій проживає багато людей. Чому ніхто не враховує їхньої думки? За нашим опитуванням, більшість жителів не згодна з новою назвою. Чому не можна назвати  іменами героїв, причетних до історії нашого краю, гетьмана Виговського наприклад? Чому ж не зібрати громадське зібрання і разом із громадою не вирішити це питання?..

Змінили ставку  земельного податку на 2016 рік.

Для розміщення будівництва в експлуатації та обслуговування будівель та споруд об’єктів передачі електричної енергії підприємств, ставку земельного податку для енергетиків з 10% збільшили на 12%.

Про відмову в поновленні договорів оренди землі  ФОП Віктору Оробею під торгівельні кіоски на території міста, по вул. Тельмана, 50 р. Жовтня, Драгоманова та Героїв Майдану.

За даними адресами знаходяться хлібні кіоски. Відмовили у звязку з невиконанням вимог щодо використання земельної ділянки по вул. Драгоманова за належним призначенням, користування землею з порушенням санітарних норм. Естетичний вигляд кіосків не відповідає правилам благоустрою міста. Довго домовлялись, все ж таки вирішили продовжити термін оренди на 6 місяців для приведення у відповідний вигляд прилеглої території, а потім знову повернутись до цього питання.

Оксана Руденко

Олександр Товстий

Опитування

До обговорення щодо перейменування вулиці Тельмана долучились і користувачі соцмереж. Ми запитували саме у жителів вулиці, чи доречна назва Героїв Чорнобиля? І коментарі, чесно кажучи, були неоднозначними. Усього проголосувало 137 чоловік. 

Хочу, щоб вулиця називалась «Героїв Чорнобиля» – 14 осіб – 10,2%

Абсолютно не згоден із даною назвою – 105 осіб – 76,6%

Інша назва – 18 осіб – 13,1%

Можливо, наступні коментарі змусять керівництво міста змінити свою думку? Сподіваємось, що до нас прислухаються. 

Елена Степка:

Я взагалi проти перейменування вул. Тельмана!

Андрюха Шапошник:

Героїв Чорнобиля? Це просто жах! Краще хай залишається, як і було!

Виктория Бездудна-Белоус:

А я б хотіла жити на вулиці Сонячній (бо в бік моїх вікон якраз щодня сходить сонце) або Медовій (бо на цій вул. знаходиться відома племінна пасіка)… Я поважаю тих, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, але запропонований варіант назви – Героїв Чорнобиля – погодьтеся, звучить не дуже… Це особисто моя думка.

Таня Власенко:

Лариса, якщо органи місцевого самоврядування не розглянуть питання про перейменування вулиць, за них це зробить Український інститут національної пам’яті. Думаю, що краще нехай міська рада обере більш підходящі назви з погодженням громади, ніж Інститут, який не запитуватиме у людей.

Даша Рябинина:

Думаю, що пропозиція про перейменування Тельмана на Героїв Чорнобиля пов’язана із 30-річчям аварії на ЧАЕС. Звучить назва не зовсім красиво, але ж щодо Героїв Майдану не зовсім придиралися, а на хвилі патріотизму перейменували на ура й нікого не спитали, а аварія була давно, уже трішки призабули. Якщо цього не зробить міська рада, це зробить Інститут пам’яті відповідно до закону про декомунізацію.

Владислав Хмельницкий:

Якщо жителям вулиці Тельмана (німецький комуніст), не подобається Героїв Чорнобиля, пропоную підготувати лист (із підписами жителів вулиці – не менше 10) до міського голови і запропонувати свою, тільки одну адекватну назву, а не сто різних. І я гарантую, депутати проголосують за неї. Так робили в Полтаві.

Полина Ветрова:

Звучить як «героїв смерті» або «спасителів душ»… моторошно. Якби я помирала за когось, я помирала би ЗА ЩАСТЯ своїх дітей, а не за вічну пам’ять. Тож чи хотіли б ті померлі, щоб ми завжди пам’ятали про смерть? Вулиця Медова буде якнайдоречніша, адже саме на цій вулиці знаходиться Інститут бджільництва. Бджілки – наше все, і перспективи, і добробут, і здоров’я.

Андрюха Шапошник:

Я не проти, щоб назвали вулицю на честь А. Кузьменка (Скрябіна).

Эл Ка:

А що, люди, які загинули або втратили здоров’я в Чорнобилі, для вас всіх нічого не значать?

Владислав Кваша:

Я проти усіляких героїв. Пройде ще пара років, зміниться влада на теперішніх лівих – і знову перейменують.

 

5 коментарі до “Перейменування вулиць та автомобілі керманичам

  1. Видно не вистачило в обранців, в еліти нашого Краю здорового глузду щоб перейменувати вулицю в честь 50-ти річчя кривавого більшовицького перевороту в дійсно Патріотичну назву “ПОЛТАВСЬКА”… Мабуть перейменують тепер на честь “героїв” злоби піднебесної т.з. революції негідності… Жахіття

  2. Полина Ветрова:
    Звучить як «героїв смерті» або «спасителів душ»… моторошно. Якби я помирала за когось, я помирала би ЗА ЩАСТЯ своїх дітей, а не за вічну пам’ять. Тож чи хотіли б ті померлі, щоб ми завжди пам’ятали про смерть? Вулиця Медова буде якнайдоречніша, адже саме на цій вулиці знаходиться Інститут бджільництва. Бджілки – наше все, і перспективи, і добробут, і здоров’я.
    Яка тупа людина!!! А чорнобильцi за що помирали i помирають зi своїми болячками???

  3. Краще за ці гроші зробити тротуари, а потім уже можна буде й перейменувати

  4. – Легковий автомобіль для голови міської ради та заступників – не більше, ніж 500 тис. грн,

    – 31 тис. 881 грн – придбання підручників.

    Навіщо мені як жителю Гадяча потрібен автомобіль міського голови. І комплект меблів для нього (куди поділися старі?)?

  5. Я теж проти вулиць з назвами ГЕРОЇВ, бо для кожної влади “свої” герої. Давайте називати вулиці не на честь, а за зручністю. А щодо дат, вшановуйте пам’ять біля пам’ятників.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...