Допомога переселенцям і, щотаки сталося в редакції «Гадяцького вісника»

Допомога переселенцям і, щотаки сталося в редакції «Гадяцького вісника»

Допомога переселенцям і, щотаки сталося в редакції «Гадяцького вісника»

Поділитися новиною

Допомога переселенцям і, щотаки сталося в редакції «Гадяцького вісника»22 березня у приміщенні РДА відбулася апаратна нарада

Ще до початку наради до всіх присутніх у залі звернулася представник агрофірми ім. Довженка, Яресківського цукрового заводу Олена Лупєкіна. В своєму виступі вона презентувала програму співпраці з користувачами, яку дана фірма планує провести у цьому році.

Щоб зацікавити населення, агрофірма безкоштовно надає насіння для посіву буряків, а ще кому цікаво можуть надати і консультативну допомогу щодо їх вирощування. Розрахунок за продукцію гарантують у день здачі буряків. Пропонують за одну тону 60 кг цукру і 500 кг. жому.

Після цього перейшли до першого питання щодо заходів соціального забезпечення громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території.

Віталій Тарасенко (нач. управління соціального захисту населення) доповів, що з січня 2016 року допомогу отримують 576 сімей на суму 1 млн. 116 тис. 96 грн. 13 сім’ям відмовлено у наданні допомоги так, як у володінні сімей є житлові приміщення розташовані в районі, а в одного на валютному рахунку є кошти, що перевищують десятикратний розмір прожиткового мінімуму. Загальна допомога на сім’ю не може перевищувати 2 тис. 400 грн. Припинено виплати 78 сім’ям в зв’язку з тим, що особи працездатного віку не працевлаштувалися. Виплата проводилася їм чотири місяці в повному обсязі, а потім два місяці, у розмірі 50 %. На даний час по 9 особам направлені розпорядження на призупинення виплат допомоги до центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у зв’язку з відсутністю даних осіб в районі.

Перевезення пільгових та інших категорій населення

Олексій Матюшенко (голова РДА) звернувся до розпорядників коштів, з проханням здійснювати контроль за розрахунками поданими перевізниками та відшкодуванням сум. Рекомендував головам сільських рад скласти договори з перевізниками на відшкодування коштів за пільгові перевезення населення.

У різному, розглядали і обговорювали ситуацію, яка сталася у редакції газети «Гадяцький вісник», виступив Валерій Нижник (помічник депутата ВР Т. Кутового):

«Мабуть нікого не залишив байдужим минулий вихід газети «Гадяцький вісник». Чому всі, все бачили, всі знають і всі мовчать? У «Гадяцькому віснику» вийшла брошурка, яка є абсолютно не законною і зараз я хочу надати роз’яснення. Не секрет, що зараз по району роздають газету «Мій край Полтавський», де пишуть цікаві, різні речі, як хороші, так і погані (це не мені вирішувати). Останній раз подібна брошурка (з приводу якої стався скандал) у «Гадяцькому віснику» була видана у 2003 році, ще за часів балотування Ющенка. Минуло13 років!!!  А «Гадяцький вісник» як займався «чипухою», та займається і сьогодні. Ми боролися з тоталітарним режимом Януковича, розповідали тоді усім депутатам, як повинно бути і чому «Гадяцький вісник» використовувався владою у власних цілях. Ми всі думали, що такого уже не буде. На сесії тоді, всі махали головою і всі були згодні. Є питання і зараз до того, що написано у даній брошурці, навіть незалежно про кого пишуть. Державна газета використовується у власних цілях і фінансується не засновниками газети і не за кошти голови ради, адміністрації, і не власні кошти редакції це –  кошти платників податків, людей. Сільські голови виділяють субвенцію, до речі, не про всі сільські ради й пишуть у цій газеті. Один з голів сільської ради сказав, фінансуємо тому, що ми є співзасновниками газети, але ж це не так. Потрібно нарешті провести роздержавлення видання, нехай трудовий колектив сам, спокійно працює. Ще одне запитання, чому структурний підрозділ Гадяцької адміністрації і районної ради має свою юридичну службу, нам що, нема куди гроші подіти? Звертаюся і до голів сільських рад, щоб припинили виділяти кошти на дану редакцію». Валерій Нижник пообіцяв зробити все, щоб державну газету розформували за максимально стислий термін.

Надав коментар і юрист видання, який до речі працює у штаті з 1 березня ц. р. Його виступ здався нам не зовсім правдивим і переконливим. До речі, щодо поведінки відвідувачів редакції, її працівників, та ситуації загалом, то всі бажаючі можуть переглянути відео у соцмережах.

Оксана Руденко

Олександр Товстий

LIVE OFFLINE
track image
Loading...