То не дірки в асфальті, то дихає гадяцький родючий чорнозем!

Ідеально вимощений Великий круг «підвів» ще взимку – величезна вибоїна показала своє обличчя, щойно зійшов сніг.

Ідеально вимощений Великий круг «підвів» ще взимку – величезна вибоїна показала своє обличчя, щойно зійшов сніг.

Поділитися новиною

Ідеально вимощений Великий круг «підвів» ще взимку – величезна вибоїна показала своє обличчя, щойно зійшов сніг.У цьому вже впевнились усі жителі міста. І справді, дороги у нас, хоч і після такого довгоочікуваного ремонту, але все ж потроху повертаються до жахливого стану. У минулому році на ремонт доріг було витрачено аж 8 мільйонів гривень. Радості автомобілістів не було меж – відремонтовані багатостраждальні Вокзальна, Тельмана, 10-річчя Конституції, Гагаріна, 50 років Жовтня.

На вулицях міста працювала армія потужної техніки. Мабуть, чи не вперше у серцях містян зажевріла надія, що нарешті у нас таки будуть дороги. Але чи то наші автошляхи не розраховані на таке навантаження, чи то робили неправильно, чи, можливо, технології порушували… Навіть на свіженькому покритті з’явились вибоїни, тріщини та чималі ями. Та й ямковий ремонт, на жаль, не пройшов випробування на міцність – підлатані тогоріч дороги сьогодні знову дратують водіїв.

«Ну не вміють у нас робити по технології! – коментує ситуацію гадячанин Анатолій, побачивши спалахи фотокамери. – Як завжди, спішать, витрачають гроші на асфальт, на роботу, а в результаті ті ж самі вибоїни на початок сезону. Після такого «ремонту» машину доводиться ремонтувати 4 рази на рік. Так красиво позували очільники міста біля техніки, що усі й справді повірили, що все буде якісно. А воно он як… Кажуть, гарантія є, а скільки ж ту гарантію можна використовувати? Кожен рік же не будуть нам латати!»

Щоб оцінити ситуацію на власні очі і впевнитись, чи насправді ситуація така плачевна, ми вирішили проїхатись новеньким покриттям.

Ідеально вимощений Великий круг «підвів» ще взимку – величезна вибоїна показала своє обличчя, щойно зійшов сніг. Щоправда її відразу спробували замаскувати купою щебеню комунальники. Але, на жаль, безрезультатно – автомобілісти розгорнули ту купу за кілька днів, а вибоїна чекала повторного ремонту. На щастя, минулого тижня її скоренько залатали.

Вокзальну називали сенсацією року. Її ремонту чекали найдовше. Одвічно цю вулицю «хаяли» гадячани та гості міста. Аж ось перший якісний ремонт, а вже на початок весни і перша неприємна яма… 

 

 

Передноворічним подарунком для багатьох гадячан став початок такого довгоочікуваного капітального ремонту вулиці Гагаріна (кам’янки). А вже першим весняним здивуванням стали величезні ями, які утворились просто посеред дороги.  

 

Новенька 10-річчя Конституції потріскалась, немов пустеля після довготривалої посухи: краї дороги, що прилягають до обочини, почали обсипатись. Спеціалісти нарікають на недотримання технологічного процесу. 

 

Лохвицьку також не образили ремонтом: біля світлофору можна було літати у прямому розумінні цього слова. Здається, зовсім недавно цю вулицю зробили ідеальною. Сьогоднішні красномовні вибоїни говорять самі за себе. 

 

Вулиця Дзержинського також не витримала випробування ремонтом, хоча залатували ямки тут мало не до ідеалу. Прогрес є, але все ж не те, і місцями свої звичні позиції знову посіли вибоїни. 

 

Ремонт Набережної Груні був щастям для підварчан. Нарешті еволюція дісталась і сюди. Ямково підлатали всю вулицю, але весняна погода знищила майже усі покращення. А найбільшим розчаруванням виявився підйом по вулиці Білохи. Красномовні обіцянки доасфальтувати дорогу забулись, а новий асфальт потроху підмиває вода. 

Перехрестя біля м-ну «Вовча» гостинно зустрічає усіх величезною ямою. А це ж в’їзд у місто!

Окрім ям та вибоїн, ми нарахували ще кілька недоліків, які б також не завадило усунути:

1) нечищені обочини – гадячани частенько просять хоч раз у квартал прибирати дороги, купили ж комунальникам тракторець із щітками.

2) водовідведення по-гадяцьки – імпровізовані вириті канави слід би доробити, як кажуть, по-людському, по технології.

3) бордюри по краю дорожнього покриття також не завадило б класти, адже саме там і починає руйнуватись дорога. 

Володимир Нестеренко (мер міста) прокоментував ситуацію із станом доріг у соцмережах:

«На капремонт гарантія три роки. ТОВ «Лубенське ШБУ-9» гарантує усунення дефектів асфальтобетонного покриття протягом весняного періоду 2016 р. за сприятливих погодних умов (гарантійний лист№16 від 06.01.2016 р.)».

Ну не приживається на наших дорогах асфальт – відторгається, як чужорідний орган після операції. Одне приємно – міське керівництво не полишає зусиль довести діло до кінця. От і нещодавно прийнято список автошляхів, які планують відремонтувати у поточному році. До нього увійшли вулиці: 50 років Жовтня, Лохвицька, Енгельса, Тельмана, Драгоманова, Садова, Владка, Замкова, Ярова, Волгоградська, Шевченка, Гетьманська, Л.Українки, Чапаєва, пл. Соборна. Потрібно вірити. Буде ж колись і на вашій вулиці свято!   

До того ж прем’єр-міністр Яценюк розповів, що у 2016 році на ремонт доріг на Полтавщині передбачено 600 млн грн. Арсеній Яценюк закликав місцеву владу ефективно розподілити ці кошти.

Оксана Кириченко

Не полінились запитати про стан щойно ремонтованих доріг і по району. Фото тогорічних ідеально залатаних шляхів лише обурив користувачів соцмереж. Від того ремонту мало що вціліло…

«Дорога Гадяч – Липова Долина, якщо це можна назвати дорогою, уже не один рік потребує ремонту, а «керманичі» тільки й відповідають, що немає коштів. А як людям їздити?»

«Осняги – Гадяч за переїздом – на місточку ямки зовсім невеличкі, десь в коліно всього навсього. А як розтав лід і сніг, на тому місці робочі латали калюжки…»

«Петрівські дороги, на жаль, стають знову погані. Ось фото наших «угроблених» доріг!»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...