Екстракт воскової молі – невичерпне джерело здоров’я

Екстракт воскової молі – невичерпне джерело здоров’я

Екстракт воскової молі – невичерпне джерело здоров’я

Поділитися новиною

Екстракт воскової молі – невичерпне джерело здоров’я

Велика та мала воскова міль – сірі метелики, чиє життя залежить від роботи бджолиної сім’ї не менше, ніж життя самих бджіл. Воскова міль є там, де знаходяться бджоли, за винятком високогірних районів та районів із суворим кліматом. Дорослі личинки молі живуть і харчуються винятково на воскових рамках.

У народі давно знали і використовували цілющі властивості воскової молі.

У їжу личинки молі вживали ще в 17 столітті, особливо рекомендували хворим на туберкульоз, виснаженим та старим людям, безплідним жінкам та дітям. Наукова гіпотеза про цілющі властивості воскової молі виникла у І.І. Мечникова більш ніж 100 років тому. Воскова міль є унікальним представником світу тварин, здатним перетравлювати та засвоювати бджолиний віск завдяки синтезу специфічних ферментів, зокрема цирази. Тому ферменти, що продукують личинки воскової молі, здатні розщеплювати захисні оболонки хвороботворних організмів і навіть бактерій, які є збудниками туберкульозу. Екстракт воскової молі називали ліками «кремлівських старців», а відомості про нього були засекречені. Вирощували міль в суворій конспірації в м. Саки (Крим) під пильним наглядом працівників КДБ. До складу екстракту воскової молі входять нуклеотиди, нуклеузіди, мікроелементи, амінокислоти.

Екстракт воскової молі використовують: у пульмонології – для лікування хронічних бронхітів, пневмоній, бронхіальної астми; у кардіології – при ішемічній хворобі серця, міокардах, гіпертонічній хворобі, аритміях; у педіатрії – при гострих та хронічних бронхолегеневих захворюваннях, анемії, неврозах; у хірургії – при остеопорозах, після оперативного втручання; у гематології – при анеміях та захворюваннях крові. При ефективному лікуванні даним екстрактом у хворих, які перенесли інфаркт міокарда, зникають напади стенокардії, гальмується розвиток атеросклерозу, розсмоктуються рубці на серцевому м’язі, проходять значні зміни у легенях після пневмоній. Також екстракт воскової молі позитивно впливає на обмін речовин, знижує рівень цукру у крові та рівень холестерину. У профілактичних цілях екстракт важливо приймати в період захворювань вірусними інфекціями та грипом, він покращує загальне самопочуття, знімає депресію і стреси та додає життєвої енергії.

Здоров’я кожної людини в її руках, а шлях до одужання починається з першого кроку. Нехай же ваші кроки будуть твердими та впевненими.

Н. Бусійок, інженер сектору економіки, організації виробництва продукції та розвитку кормової бази ННЦ «Інститут бджільництва ім. П.І. Прокоповича» м. Гадяч, тел. 0955992946

LIVE OFFLINE
track image
Loading...