Державна політика така: споювати народ, бо фінансово вигідно.

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Відповідь О.М. Кавуна на статтю в «БМ» від 11 лютого цього року

Поділитися новиною

державна політика така: споювати народ, бо фінансово вигідно.Добрий день, шановна редакція!

Пишу вам про те, що наболіло. Вважаю, що більшого горя, ніж алкоголь, людям ніщо не приносить. Хіба що найстрашніше – це війна. Бо й мене не оминуло це лихо – пили батьки, п’є чоловік, втяглися вже й дорослі діти. Найстрашніше те, що державна політика така: споювати народ, бо фінансово вигідно.

Нині взагалі місцеві бюджети вагомо поповнюються за рахунок продажу алкоголю й тютюну – акциз залишається на місцях. То й ростуть всілякі «генделики», бари, магазини, ресторани з алкогольними напоями, як гриби.  Та від них хоч якась фінансова вигода громадам – добавляються гроші на школи, дитсадки, медпункти та інше. І що добре: я не зустрічала, щоб спиртне там відпускали «під запис», як це буває, що в скрутний час самі необхідні продукти в магазинах у селах можна випросити, де всі знайомі (велика подяка їм за те, що виручають до зарплати).

А от «приват-бізнес» – самогоноваріння – розквітає по селах (живу в селі, то й говорю за села). По «точках» самогон продається і за гроші, і «під запис», і по бартеру, удень і в ночі, і дорослим, і малим. То й буває, що в сім’ях, де є горе-п’яниці, уся зарплата чи пенсія, або й з дому, що під руку попаде, – усе виноситься за борг за самогон. І нікому до того немає ніякого діла – ні владі, ні правоохоронцям. Усі роблять вигляд, що ніхто нічого не знає. На все накладаються немислимі податки, навіть пенсії та мізерні зарплати, а цей підпільний «алкобізнес» живе і процвітає, їм немає ніяких податків, наживаються на чужому горі. От де владі потрібно приймати міри, а не здирати з людей послідню копійку. Думаю, багато будуть зі мною згодні, що з цією великою бідою треба боротись.

Тож хотілося б почути відповідь від керівництва району та правоохоронних органів, чому цей підпільний бізнес поза їх увагою, і чи є за самогоноваріння відповідальність перед законом і яка.

Чекатиму  відповіді на сторінках вашої газети.

З повагою ваша читачка К. Редькіна, с. Краснознаменка.

Відповідь Гадяцького ВП ГУНП

У Гадяцькому відділі поліції постійно ведеться робота по виявленню осіб, які здійснюють незаконний продаж самогону. Так, за 2015 рік до адміністративної відповідальності за статтею 176 КупАП (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виробництва) було притягнуто  96 осіб, а майже за два місяці поточного року – 27 осіб.

По Полтавській області показник по виявленню вищевказаних правопорушень значно нижчій.

Повідомляємо, що санкція статті 176 КупАП (Виготовлення, зберігання самогону та апаратів для його виробництва) передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 51 до 170 грн.

У той же час, читаючи даний лист, хотілося б зазначити, що неправильно перекладати відповідальність за це явище лише на правоохоронні ограни. Наприклад, чому  особа, яка написала даний лист, хоч і скаржиться на це «ганебне явище», не вказує конкретних місць, прізвищ і т.д.? Давайте будемо чесними перед собою і суспільством. Навести порядок можливо за умови співпраці усіх гілок влади і громадськості. 

1 коментар до “Державна політика така: споювати народ, бо фінансово вигідно.

  1. Звичайно автор не вказує прізвищ. Навіщо їй вороги? Вона описала явище і навіть вказала населений пункт, а далі це вже робота правоохоронних органів. І хотілося б дізнатися скільки конкретно виявлено фактів такого “ганебного явища” як саме торгівля самогоном та чи вилучалися самогонні апарати у злісних торговців?

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...