«Про безвідповідальність і не тільки…»

«Напишіть – хай їм стидно буде!»

«Напишіть – хай їм стидно буде!»

Поділитися новиною

«Про безвідповідальність і не тільки...» Шановна редакціє «Базар Медіа»!

Написати замітку «Про безвідповідальність і не тільки…» мене, пенсіонерку із села Розбишівка, змусив випадок, що трапився в селі під час негоди. Померла від переохолодження стара одинока жінка. Причина її страшної смерті не тільки в холоді і заметілі. Померла вона через безвідповідальність «семи няньок», які попри смерть людини шукають собі виправдання, не погоджуються з прикрим фактом, обурюються.

Людини вже немає, вона замерзла, бо, вийшовши з оселі, не змогла в силу складної хвороби сама назад повернутися. Я невипадково вжила словосполучення «cім няньок»… Померлою опікувались працівник соціальної служби, а також хрещениця, а ще подруга хрещениці. Опікунів у померлої пенсіонерки було багато, а недоглянули! Хто за це з кого спитає? Спитати, перш за все, повинна совість.

Українське суспільство прагне оновлення в усіх сферах. Це добре. У засобах інформації говорять і пишуть про необхідність і роль самоврядування на місцях. А в громадах люди не дружні, часто-густо допускають безвідповідальне ставлення до виконання чисто громадських чи професійних обов’язків: можна вчасно доставити газету до споживача,  а можна – ні. В одному з номерів газети «Базар Медіа» в рубриці «Про нас» прочитала про ініціювання проекту  «Гадяч дружній». Дуже хороше починання саме в тому, що має на меті підвищити громадську активність, продуктивну співпрацю з місцевою владою. Але варто, мабуть, метою ставити і підвищення відповідальності кожного громадянина за доручену справу. Самоврядування чи в Розбишівці , чи в Гадячі передбачає, перш за все, добросовісне виконання справи, бо без цього будемо замерзати на вулиці, сидіти в заметах без хліба і газет.

Прізвища фігурантів подій не назвала з естетичних міркувань.

Тетяна Іванівна Кокадій

LIVE OFFLINE
track image
Loading...