Часник їсти уже пізно – грип атакує!

Часник їсти уже пізно – грип атакує!

Часник їсти уже пізно – грип атакує!

Поділитися новиною

Часник їсти уже пізно – грип атакує!Серед хвороб зимового періоду чи не найперше місце займає грип. Із роками це захворювання набирає все більших обертів. Про грип повідомляють у засобах масової інформації та по телебаченню. Це одна з актуальних тем обговорення у громадян. Яка ситуація у нас на Гадяччині, ми поцікавилися у завідуючої інфекційного відділення Гадяцької районної лікарні Наталії Іващенко.

– Про епідемію грипу говорити зарано, це обумовлено тим, що кількість хворих не перевищує епідеміологічний поріг. Але інфекційне відділення  переповнене, більшість хворих – молоді люди та вагітні жінки. Майже усі з діагнозом «Каліфорнійський грип типу А H1N1», так званого свинячого грипу. Визначають цей грип у вірусологічній лабораторії , яка є у поліклініці, але для підтвердження діагнозу аналізи відправляють у Полтаву. Результат можна дізнатися на 4-5 добу.

– Чим загрожує захворювання на грип і які ускладнення несе за собою?

– Страшний він тим, що дуже важко протікає. Уже на другий день захворювання може викликати ускладнення. Із кожним роком свинячий грип набирає обертів, у минулому році в цей період відділення було заповнене лише наполовину, і тяжких ускладнень у хворих не спостерігалось. Якщо ж у вас підвищилася температура до 38 градусів, відразу викликайте лікаря. Йти у лікарню самостійно не варто.

– Як захистити себе чи дитину від зараження?

– Передусім раджу користуватися оксоліновою маззю. Саме вона володіє противірусною активністю, блокуючи місця зв’язування вірусу грипу, захищає від проникнення в організм вірусу. На жаль, навіть щеплення від грипу не захистить від цього вірусу, адже свинячий грип дуже швидко мутує. Найкращою профілактикою є уникнення місць великого скупчення людей, зміцнення імунітету та профілактичний прийом противірусних препаратів.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...