Оздоровлення пільгових категорій населення

Оздоровлення пільгових категорій населення

Оздоровлення пільгових категорій населення

Поділитися новиною

Оздоровлення пільгових категорій населенняУправлінням соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації у 2015 році продовжено оздоровлення пільгових категорій населення району. Згідно Закону України «Про здійснення державних закупівель», придбання путівок інвалідам, ветеранам війни та громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у 2015 році проводилося шляхом застосування процедури запиту цінових пропозицій.

Оздоровлено 16 інвалідів та ветеранів війни на суму 57,9 тис. грн за рахунок субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам, із них: у Міжгосподарському санаторії «Токарі» Лебединського району Сумської області оздоровлено 3 інваліди війни на суму 9,5 тис. грн та у ДП «Клінічний санаторій «Карпати» Закарпатської області оздоровлено 13 ветеранів війни на суму 48,4 тис. грн. Придбання пільгових путівок громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, у 2015 році проводилося у Міжгосподарському санаторії «Токарі» Лебединського району Сумської області за рахунок коштів Державного бюджету. Оздоровлено 31-го ліквідатора аварії на ЧАЕС на загальну суму 97,7 тис. грн. У поточному році оздоровлено 37 дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, із них: за рахунок районного бюджету – 1 дитина, за рахунок коштів, які були виділені райвідділу освіти для оздоровлення у пришкільних таборах, – 20 дітей та за рахунок батьківських коштів оздоровлено 16 дітей. На виконання районної «Програми соціального захисту громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, на 2015 рік» надано матеріальну допомогу на оздоровлення одній сім’ї ,у складі якої є дитина-інвалід, інвалідність якої пов’язана із наслідками аварії на ЧАЕС, у розмірі 0,5 тис. грн.

Згідно Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками деяких категорій громадян, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2006 р. № 187, органи соціального захисту населення забезпечують безплатними путівками за рахунок державного бюджету до санаторно-курортних закладів:

– інвалідів усіх категорій;

– ветеранів війни;

– осіб, на яких поширюється чинність ЗУ «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

Згідно Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням, путівками забезпечуються інваліди війни та учасники бойових дій із числа учасників АТО.

Станом на 9.11.2015 року забезпечено безкоштовними санаторно-курортними путівками 7 інвалідів війни, 5 учасників бойових дій із числа учасників АТО, 37 інвалідів загального захворювання та з дитинства.

Згідно постанови Кабінету Міністрів України від 17.06.2004 року № 785 «Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян», інвалідам війни виплачується грошова компенсація за невикористане санаторно-курортне лікування один раз на два роки, у розмірах: I і II групи – 100 відсотків середньої вартості путівки, III групи – 75 відсотків середньої вартості путівки. Середню вартість санаторно-курортної путівки визначає Міністерство праці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням із Міністерством фінансів щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік.

У 2015 році мають право на виплату вищевказаної компенсації 45 інвалідів війни I та II групи та 9 інвалідів війни III групи.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...