Нові правила для велосипедистів

Нові правила для велосипедистів

Нові правила для велосипедистів

Поділитися новиною

Нові правила для велосипедистівПеред виїздом важливо перевірити справність усіх деталей велосипеда, особливо гальм. 

Хто і де повинен їхати? Перш за все, пішоходи – по тротуару, автомобілі – по дорозі, велосипедисти – по велосмугах та велодоріжках. Однак велодоріжки чи велосмуги є не всюди. У такому випадку велосипедисти, котрим виповнилось 16 років, повинні їхати по дорозі у правому крайньому ряді. Їздити по тротуарах дорослим велосипедистам заборонено.

Натомість діти до 14 років всі без винятку повинні їздити по тротуарах, якщо немає велодоріжки. Діти до 7 років повинні їздити під наглядом дорослих.

Як повинен виглядати велосипедист та велосипед? Усталеної форми одягу для велосипедиста немає. Налокітники та наколінники більше потрібні дітям або новачкам, які часто падають. А от шолом – необхідний атрибут. У темний час доби потрібно мати елементи світловідбивачів на одязі, а вдень при хмарній чи туманній погоді бажано мати яскраві елементи одягу, до прикладу, рюкзак чи куртку. Щодо екіпіровки велосипеда, то звичайних катафотів ззаду та спереду на велосипеді замало. Потрібно мати червону задню фару та яскраву передню фару. Крім цього, важливо мати катафоти на колесах або ободах, аби водії автомобілів, що виїжджають з-за рогу, бачили велосипедистів.

Як повинен їхати велосипедист по дорозі? Оскільки по дорозі велосипедист їде разом із потоком машин, то на нього розповсюджуються такі ж правила, як на автомобілістів. Велосипедист повинен чітко зазначити повороти, зупинки, а також перешкоди, до прикладу, ями, які він оминає. 

Піднята рука догори попереджає про зупинку, рука піднята з правого боку – поворот праворуч, із лівого – ліворуч. На регульованих перехрестях велосипеди повинні зупинятися та рушати за знаками світлофора, на нерегульованих перехрестях – керуватись правилом головної дороги.

Будьте уважні на дорозі! Завжди ваш «Базар Медіа в Україні»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...