Зустріч із трудовим колективом

Зустріч із трудовим колективом

Зустріч із трудовим колективом

Поділитися новиною

Зустріч із трудовим колективомУ рамках інформаційно-роз’яснювальної роботи серед різних категорій населення 5 листопада 2015 року управлінням Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі проведено зустріч із колективом відділу культури Гадяцької районної державної адміністрації.

Перший заступник начальника управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі Світлана Федоренко на початку зустрічі розповіла присутнім їх права та обов’язки по пенсійному забезпеченню та надала інформацію про шляхи реформування пенсійної системи, її здобутки.

Одним із важливих питань, яке розглядалося на зустрічі з працівниками відділу культури, була детінізація доходів і легалізація трудових відносин, так як це є одним із резервів наповнення пенсійного бюджету. Оскільки відповідно до статті 24 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж – період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, та за який щомісяця сплачені внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок, у стаж для нарахування пенсії враховують лише ті періоди, за які сплачено внески в Пенсійний фонд.

До відома присутніх було доведено, що 30 квітня цього року до Верховної Ради України внесено законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та єдиних принципів нарахування пенсій». Метою проекту є створення справедливої системи пенсійного забезпечення шляхом переходу на єдиний принцип нарахування пенсій. Проект закону систематизує в Законі України «Про систему пенсійного забезпечення на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» умови пенсійного забезпечення, які на сьогодні розпорошені у понад 20 законах. Це комплексний законопроект, і накопичувальна система – одна із його складових. У законопроекті багато питань стосується солідарної системи. Він вирішує проблему очищення солідарної системи від невластивих витрат і відновлення в ній страхових принципів. Завдання накопичувальної системи – розвантаження солідарної системи, формування індивідуальних накопичень громадян, залучення інвестиційного ресурсу, розвиток національного фондового ринку. Розбудова багаторівневої пенсійної системи  дозволить виплачувати пенсії із трьох різних джерел – солідарної системи, накопичувальної системи та системи недержавного пенсійного забезпечення.  

У другій частині зустрічі працівникам було розказано про новий перерахунок пенсій, який відбувся з 1.09.2015 року, основною законодавчою підставою для якого є  Закон України від 17.09.2015 року №704 «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2015 рік». Цим Законом затверджено підвищення з 1 вересня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з 949 до 1074 грн, тобто на 125 грн або на 13%. Оскільки даний соціальний стандарт згідно з іншими пенсійними законами є базою нарахування мінімальних пенсій і інших пенсійних надбавок, то вересневе зростання цього стандарту викликає підвищення цих виплат. Саме тут у присутніх виникало багато питань. 

Управління Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі висловлює вдячність начальнику відділу культури Гадяцької райдержадміністрації Л.Труш за допомогу в організації проведення заходу.

С. Федоренко, перший заступник начальника управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...