Безпека на дорозі – безпека життя

Безпека на дорозі – безпека життя

Безпека на дорозі – безпека життя

Поділитися новиною

Безпека на дорозі  – безпека життяСкільки вже сказано і написано про необхідність дотримуватися Правил дорожнього руху. Рік у рік не зменшується кількість дорожньо-транспортних пригод за участю дітей. Основними причинами пригод є раптова поява дітей на проїжджій частині дороги, перехід вулиці в забороненому місці, грубі порушення правил дорожнього руху юними мотоциклістами та велосипедистами. Шкода, що не зважаючи на значну роз’яснювальну роботу, кількість дорожньо-транспортних пригод не зменшується.

І дуже прикро, що свої помилки кожен усвідомлює здебільшого після каліцтва або взагалі не встигає усвідомити…

Особливе прохання до батьків, вчителів та вихователів шкіл виконувати і вимагати виконання правил дорожнього руху від дітей. Ще раз нагадуйте їм правила поведінки на вулиці, не доручайте керування транспортними засобами неповнолітнім, які не мають необхідних навиків та прав на керування. Перш ніж відпустити дитину в школу, необхідно показати, яким шляхом іти, де можна переходити дорогу. Треба довести до свідомості дитини, що переходити вулицю необхідно в спеціально відведених місцях і лише тоді, коли немає поблизу транспорту. Адже діти — найцінніший скарб нашого життя, тож не позбавляйте їх своєї уваги!

Основні правила, які повинні знати ви і навчати ваших дітей!

Пішоходи повинні рухатися по тротуарах і пішохідних доріжках, тримаючись правої сторони. Якщо немає тротуарів, пішохідних доріжок або пересуватися по них неможливо, пішоходи можуть рухатися по краю проїзної частини дороги назустріч руху транспортних засобів. При цьому треба бути обережним і не заважати іншим учасникам дорожнього руху. Пішоходи повинні переходити проїзну частину по пішохідних переходах, а у разі їх відсутності  – на перехрестях по лініях тротуарів або узбіч. Перед виходом на проїзну частину з-за транспортних засобів, що стоять, та будь-яких перешкод пішоходи повинні впевнитись у відсутності транспортних засобів, що наближаються. Чекати транспортних засобів пішоходи повинні на тротуарах, посадочних майданчиках, а де вони відсутні  – на узбіччі, не створюючи перешкод для дорожнього руху.

Пішоходам забороняється:

 – виходити на проїзну частину, не впевнившись у відсутності небезпеки для себе та інших учасників руху;

 – переходити проїзну частину поза пішохідним переходом у місцях, де встановлено огородження;

 – затримуватися і зупинятися на проїзній частині, якщо це не пов’язано із забезпеченням безпеки дорожнього руху.

Усі ці вимоги вам відомі, і тому їх виконувати  – обов’язок кожного. Будьте обережними і пильнуйте за дорогою, коли ви за кермом  – дотримуйтесь правил дорожнього руху та навчайте цього дітей! Один непевний крок може призвести до трагедії.

А. Танчик, начальник центру надання послуг з використання автотранспортних засобів

LIVE OFFLINE
track image
Loading...