Чи то така держава у нас, що на старих людях наживається?

Чи то така держава у нас, що на старих людях наживається?

Чи то така держава у нас, що на старих людях наживається?

Поділитися новиною

Чи то така держава у нас, що на старих людях наживається?Про наболіле 

«Хоч ми і живемо у Лохвицькому районі, а вашу газету купуємо із задоволенням. От недавно  прочитали статтю про горіхи, що податкова тепер «обкладає» штрафами. Як це так? Виходить, щоб продать свій горіх, потрібно збігать у сільраду по довідку, а коли приїдуть скупники, скоренько вискочить із паспортом і кодом, чи як? Ми ж у селі здаємо, не веземо у райцентр. Почитали, посміялись –  та й усе.

А от днями побачила на вулиці сусідку. Сидить зажурилась.

Кажу їй: «Баб Настя, ви чого?», а вона:

– Насобирала у себе горіхів. Думала, здам, а натомість куплю мішок муки. Приїхали торгаші і кажуть: «подєшєвєло». Було по 25, а стало 15. Кажуть, шо налог треба платить.

Та так стало бабу жалко!  Чи то така держава у нас, що на старих людях наживається?  Нам же, простим селянам, немає більше на чому заробить – тільки горіхи, пір’я та гарбузці.

А той комерсант, який скуповує у нас, нічого не втратить.  Тільки наживеться.

Наче й люди доброзичливі, добрі. А влада така, що до ручки доведе…»

Лідія Дмитрівна Сугак, с. Долинка Лохвицького району. 

P.S. У стінах редакції ми, принаймні поки що, не чули жодного підтвердження тому, що податкова почала брати податок на горіхи. Мабуть, закон ще не вступив у дію. А горіхи стали скуповувати дешевше, бо на них цьогоріч урожай.  Тож, шановні, не згоджуйтесь на низьку ціну, вас просто вводять в оману.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...