Чи швидка веприцька «швидка допомога»?

Чи швидка веприцька «швидка допомога»?

Чи швидка веприцька «швидка допомога»?

Поділитися новиною

Чи швидка веприцька «швидка допомога»?До нашої редакції надійшов лист від мешканця села Веприк О.Білоцерківця:

Шановна «Базар Медіа», дуже з великим проханням звертаюся до Вас, допоможіть розібратися, для кого виділили «скору допомогу» в село Веприк. Коли не звернешся до лікаря, щоб приїхав на визов до хворої людини, він не може приїхати «швидкою допомогою», бо завжди якісь проблеми з автомобілем, треба шукати автомобіль, щоб його привезти. а якщо сама людина проживає, та, що хворіє, вона в силі знайти автомобіль, щоб привезти пана лікаря Миколу Дмитровича Дулича?

Зате, коли не подивись, водій Блоха Анатолій, який працює на «скорій допомозі», возить дружину на роботу, забирає з роботи, їздять до м.Гадяч з усією родиною або на базар. Можна побачити «скору допомогу» ввечері біля магазинів, приїжджають скуплятися, але не по роботі. Цікаво, кому виділяють бензин на скору допомогу, або, як говорив Матюшенко О.В., що виділили на резину кошти. Хочеться узнати, скільки людей «скорою» веприцькою доставили до лікарні м. Гадяч, які потребувалися допомоги від районної лікарні, але, на жаль, відказують усім: то бензину нема, то шукайте бензин. а сім’ю куди хоч можна відвезти державним автомобілем, навіть у вихідні дні їздять куди їм треба. Немає ніякої відповідальності і ніякого закону. Коли лікарня належала Веприцькій с/р, то їх можна було знайти – і лікаря на визов і «швидку допомогу». А тепер, до району відносяться, то їм все одно: поки хочуть, поки і працюють. Прийти треба зранку до лікарні, якщо прийдеш після 12 годин – де лазив, ходіть раніше. Ніхто не контролює, і скору біля лікарні не побачиш, хоча поки працює лікарня, повинен автомобіль знаходитися біля лікарні, але його там ніколи нема, водій на скорій робить свої справи. Уже цей автомобіль і розбивав він, але нічого не змінилось. Так хочеться звернутися до керівників району: коли ця система зміниться, після яких виборів?

(Стилістику автора збережено)

Щоб розібратися в цьому питанні, ми звернулися до головного лікаря Гадяцького ЦПМСД Валентини Близнюк.

Вона повідомила, що веприцька амбулаторія, яка є структурним підрозділом ЦПМСД, забезпечується бензином у повному обсязі. Талони водій отримує на початку місяця, здаючи путівки. На кожен автомобіль є затверджена наказом по закладу норма використання бензину. Для автомобіля Веприцької амбулаторії вона складає 90 літрів. Їх вистачає на 1143 км пробігу.

У вересні до Веприка було здійснено 3 виклики екстреної медичної допомоги. У жовтні – 7. Що ж до згаданого у листі водія Анатолія Блохи, він у вересні здійснив 130 викликів до хворих, що обслуговуються Веприцькою амбулаторією. До речі, як наголосила головлікар, вона вже мала розмову з керівником амбулаторії, аби виїзди, за викликом хворого здійснювались і в неробочий час водія. Контроль за виїздами здійснюється шляхом звірки запису в шляховому листі та запису викликів на дім. За необхідності можна здійснити контрольний виїзд до хворого, аби перевірити факт приїзду «швидкої допомоги». Але, як запевнила В. Близнюк, ніяких скарг на роботу водія В.Блохи чи Веприцької амбулаторії взагалі до неї не надходило. Валентина Олександрівна просить з кожним конкретним, підтвердженим випадком звертатися до неї особисто, аби вона за викладеними фактами змогла розглянути ситуацію та прийняти відповідні міри. За відсутності конкретних фактів застосовувати якісь заходи неможливо.

Позиція пані Близнюк є цілком логічною. Дійсно, не виконання покладених обов’язків водієм «швидкої допомоги» є неприпустимим, адже від цього залежить здоров’я, а іноді й життя людини. Але ж і голослівні, не підтверджені фактами звинувачення є не менш неприпустимими. Будемо сподіватися на розуміння цього і з боку скаржників, які все ж таки потрудяться підтверджувати свої скарги реальними доказами.

Андрій Суіменко 

1 коментар до “Чи швидка веприцька «швидка допомога»?

  1. Фотографуйте та викладайте в інтернет бо так ви його не впіймаєте

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...