«Теплоенерго» місить глину?

«Теплоенерго» місить глину?

«Теплоенерго» місить глину?

Поділитися новиною

«Теплоенерго» місить глину?«Небайдужі», навіть більше сказати «хазяйновиті» гадячани угледіли у своєму дворі непорядки – на прибудинковій території так званого болгарського будинку, що в центрі міста, навезли глини та землі. Жителі будинку стурбовані, мовляв, дощі підуть – розміситься той бруд по всьому подвір’ю.

Як виявилося, матеріали звозять із приватного двору, що знаходиться поза колишньою міською лазнею. Там готують територію під будівництво господарської споруди. А непотрібну землю і глину звозять під теплопункт, що знаходиться неподалік.

Насправді будматеріали акуратно висипані навколо технічної споруди, яка підпорядковується «Гадячтеплоенерго». Чому так, і навіщо комунпідприємству «місити» глину, дізнаємося, на «місці події».

Біля теплопункту саме зустрічаємо механіка з «Гадячтеплоенерго», який і роз’яснює ситуацію.

– Ми самі у людей випросили ці матеріали. Глина – це ж «гідрозамок», її ще спробуй знайти в Гадячі! А ми щороку їздимо у Вельбівку просимо в сільського голови піску – витрачаємо гроші на паливо, а тут під боком…

Виявляється, глина – це той матеріал, який допомагає укріпити теплотраси, що постійно просідають. Її використовують ще й для того, щоб не промерзали теплотраси і не було перебоїв у теплопостачанні.

Вивезені матеріали обіцяють прибрати за два тижні. Глиною підсиплють місцевий теплопункт, який знаходиться в низині. Його щороку підтоплює, і працівникам доводиться викачувати воду.

– Ми ж не до під’їзду возимо, а до свого теплопункту. Глину підгорнемо, а землю розвеземо на проблемні ділянки. Місто отримало дармовий ґрунт, а тимчасові незручності ми виправимо, – пояснює механік.

І додає, що цих матеріалів ще й мало – їм би ще двічі по стільки. Адже по місту ще чимало тепломереж, які необхідно підсипати.

Тож занепокоєння гадячан безпідставні. Двір п’ятиповерхівки доволі чистий – викошений і прибраний. Лишень електрощитова, що знаходиться біля теплопункту, заростає бур’янами висотою у зріст людини. І знайди крайнього – чи то комунальники проігнорували, чи то РЕМовці погано доглядають за своїми об’єктами.

Тож краще б «хазяйновиті» гадячани не робили з муха слона, а як дбали б про своє подвір’я, так із розумом.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...