«Нужен толчок!»

«Нужен толчок!»

«Нужен толчок!»

Поділитися новиною

«Нужен толчок!»Цю будівлю важкувато назвати «вбиральнею», хоча насправді так і є.  Невеличкий туалет  на два відділення по чотири кабінки побудований у далекому 1965 році на земельній ділянці Гадяцької гімназії ім. Олени Пчілки. Здавалося б, за 50!! років його давно вже мали б відремонтувати…

Минулого тижня до редакції тижневика завітала жінка. Назвавшись «небайдужою», вона попросила допомогти у вирішенні проблеми. З її слів, акт-обстеження стану цього ж туалету було складено ще 2 квітня. Тоді ж виявили, що об’єм  вигрібної ями  більше не дозволяє наповнювати її. Сама яма вщент наповнена  сміттям, що унеможливлює прочистку. Та й зовнішній вигляд, чесно кажучи, залишає бажати кращого.  Комісія, що була присутня при обстеженні, прийшла до висновку: терміново припинити експлуатацію туалету, демонтувати його і спорудити новий.

–  Чомусь не поспішають будувати новий туалет, – бідкається жінка. – Вже ж майже півроку минуло після обстеження, і навчальний рік почався! Вічна проблема виходить: то не хочу, то не буду!  Знаю точно, що кошти виділили цільовим призначенням, а чому ж тоді не освоюють?

Ми вирішили  розібратись, чому така тяганина, і коли, нарешті, учні гімназії зможуть користуватись новеньким туалетом?

Та знайти крайнього виявилось не так легко.

Спочатку, переглянувши рішення попередніх сесій районної ради, ми з’ясували, що 60 тисяч 251 гривню було виділено  ще у травні,  на 37-ій сесії. Кошти виділяли на будівництво нової вбиральні. Чому їх не використали ще тоді – лишається загадкою.

Далі вже новий запис у рішеннях: на 39-й сесії від 7 серпня  з «капітального» ремонт перетворився на «поточний», фінансування те ж – 60251 грн. Мотивують нестачею коштів на нове будівництво вбиральні.

Далі почались пошуки відповідального над роботою.

Сергій Інзик, голова комісії з питань освіти, повідомив нам, що 7 серпня були  внесені зміни до програми соціального розвитку Гадяцького району, сюди ж відноситься і ремонт сумнозвісної вбиральні. З його слів, виконавцем робіт є Гадяцька РДА, а контролює усе  комісія з питань соціально-економічного розвитку району, керує якою Олександр Мигаль.

Останній підтвердив, що контроль за виконанням даного рішення покладений на комісію.

Також Олександр Миколайович повідомив, що було прийняте рішення про проведення поточного ремонту вбиральні, але термін прописано «до кінця року».

Зі слів голови комісії, робота стоїть лише через те, що РДА не може визначитись із підрядником. Кошти виділені цільовим призначенням і, відповідно, на якусь іншу потребу не можуть бути використаними. Але є один нюанс – якщо кошти не освоять до нового року, то вони просто-на-просто «розчиняться у повітрі».

Крапку у пошуках крайнього поставив заступник голови РДА Сергій Бонадаренко. Він розповів, що замовником і виконавцем робіт є відділ освіти. Точного терміну ремонту не назвав, «щоб не вводити в оману», але додав, що роботи розпочнуться у найближчий час. Наостанок зауважив, що «це буде не поточний ремонт. Туалет знесуть повністю, а новий побудуть».

Тож, шановні школярі, гадячани і всі, хто іноді навідується у згадуване приміщення, будемо сподіватись, що нова вбиральня дійсно з’явиться, як і пообіцяли, найближчим часом. А ми, у свою чергу, прослідкуємо, щоб слова не розходилися з ділом, як у нас робиться зазвичай.

Оксана Кириченко  

2 коментарі до “«Нужен толчок!»

  1. Перед тим , як робити ремонт туалету, запитайте у Ковіньки , скільки він грошей в нього “вгепав” разом із забором біля райво, А Бондаренко нехай почергує біля туалету , коли ремонт будуть робити, щоб не дай Бог дитина не впала. Три місяці літа не вистачило, не знали як із “г..” бабла віджати.

  2. Знаковый клозет! Как символ достижений майдана и нынешней влады ! Сносить нельзя – Охороняется владою

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...