Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ

Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ

Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ

Поділитися новиною

Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного  адміністрування ПДВГадяцька ОДПІ інформує, що з 29 липня п.р. набрали чинності зміни, внесені Законом України від 16.07.2015 р. №643 до статті 209 Податкового кодексу України, яка встановлює порядок дії спеціального режиму оподаткування у сфері сільського та лісового господарства, а також рибальства.

Як і раніше, сума ПДВ, нарахована сільськогосподарським підприємством на вартість поставлених ним сільськогосподарських товарів/послуг, не підлягає сплаті до бюджету та повністю залишається в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для відшкодування суми податку, сплаченої (нарахованої) постачальнику на вартість виробничих факторів, за рахунок яких сформовано податковий кредит, а за наявності залишку такої суми податку – для інших виробничих цілей.

Новації стосуються спецрахунків, на яких акумулюються зазначені суми податку, з урахуванням системи електронного адміністрування ПДВ, а саме:

Для такого акумулювання сільськогосподарські підприємства зараховують кошти на власні рахунки в системі електронного адміністрування податку, відкриті для перерахування коштів на спеціальні рахунки, відкриті в установі банку або  казначействі.

Кошти, зараховані на такі рахунки в системі електронного адміністрування податку, автоматично протягом операційного дня, в якому кошти надійшли на такі рахунки, перераховуються казначейством на спеціальні рахунки сільськогосподарських підприємств, відкриті в банку чи казначействі.

Сільськогосподарські підприємства – суб’єкти спеціального режиму оподаткування у строки, установлені Податковим кодексом для самостійної сплати податкових зобов’язань, повинні забезпечити перерахування на їх рахунок у системі електронного адміністрування податку, відкритий для перерахування коштів на спеціальні рахунки, коштів у розмірі, достатньому для перерахування на спеціальний рахунок на підставі поданої податкової декларації, в якій відображаються результати діяльності в межах спеціального режиму оподаткування протягом звітного (податкового) періоду.

Проведення розрахунків із бюджетом за іншими операціями, здійсненими протягом звітного (податкового) періоду не в межах спеціального режиму оподаткування, здійснюється сільськогосподарським підприємством – суб’єктом спеціального режиму оподаткування у загальному порядку.

Т. Филь, заступник начальника Гадяцької ОДПІ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...