Своєчасно подаємо заяви про зміну даних, які містяться в Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків

Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ

Для сільгоспвиробників передбачено окремі рахунки у системі електронного адміністрування ПДВ

Поділитися новиною

Своєчасно подаємо заяви про зміну даних, які містяться в Державному реєстрі  фізичних осіб-платників податківГадяцька ОДПІ повідомляє, що відповідно до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб-платників податків, затвердженого Наказом Міністерства доходів і зборів України 10.12.2013 № 779, фізичні особи-платники податків зобов’язані подавати контролюючим органам відомості про зміну даних, які вносяться до Облікової картки або Повідомлення (для фізичних осіб,

які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта), протягом місяця з дня виникнення таких змін шляхом подання Заяви за формою № 5ДР або за формою № 5ДРП відповідно.

Фізичні особи подають зазначені Заяви особисто або через законного представника чи уповноважену особу до контролюючого органу за місцем проживання, у разі зміни місця проживання – до контролюючого органу за новим місцем проживання, або за місцем отримання доходів, або за місцезнаходженням іншого об’єкта оподаткування.

Для заповнення Заяви використовуються дані документа, що посвідчує особу громадянина, та інших документів, які подаються у разі зміни таких даних.

Внесення змін до Державного реєстру та окремого реєстру Державного реєстру здійснюється протягом п’яти робочих днів від дня подання Заяви до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи.

Фізичні особи по даному питанню можуть звертатися до Центру обслуговування платників Гадяцької ОДПІ за адресою: м. Гадяч, вул. Лохвицька, 30-б. 

Н. Пасічник, завідувач сектору реєстрації платників та електронних сервісів

LIVE OFFLINE
track image
Loading...