Нові форми звітності та нові книги обліку для платників єдиного податку

Нові форми звітності та нові книги обліку для платників єдиного податку

Нові форми звітності та нові книги обліку для платників єдиного податку

Поділитися новиною

Нові форми звітності та нові книги обліку для платників єдиного податкуНаказом Міністерства фінансів від 19.06.2015 р №578 «Про затвердження форм податкових декларацій платника єдиного податку», зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 7 липня 2015 р. за №799/27244 (далі – Наказ №578), затверджено нові форми декларацій для платників єдиного податку, які приведені у відповідність до чинного законодавства.

У нових деклараціях враховані всі зміни, пов’язані з реформуванням спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності з 1 січня 2015 року. Згідно з наказом №578 затверджено:

• податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи-підприємця;

• податкову декларацію платника єдиного податку третьої групи (юридичної

особи);

• податкову декларацію платника єдиного податку четвертої групи.

Також Міністерство фінансів України наказом від 19.06 2015 №579 «Про затвердження форм книги обліку доходів і книги обліку доходів і витрат та порядків їх ведення», зареєстрованим в Міністерстві юстиції 7 липня 2015 р. за №800/27245, затвердило:

• форму книги обліку доходів (для платників єдиного податку І, II і III груп, які не є платниками ПДВ) та Порядок її ведення;

• форму книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку групи III, які є платниками ПДВ) та Порядок її ведення.

Книги обліку доходів (для платників єдиного податку першої і другої груп та платників єдиного податку третьої групи, які не є платниками податку на додану вартість) та книги обліку доходів і витрат (для платників єдиного податку третьої групи, які є платниками податку на додану вартість), зареєстровані до набрання чинності цим наказом, діють до їх закінчення (п.5 Наказу №579). 

***

Об’єднано коди бюджетної класифікації з податку на прибуток підприємств та авансових внесків

Міністерство фінансів наказом від 20.07.2015 р №651 виключило з бюджетної класифікації коди авансових внесків з податку на прибуток (з 11023100 по 11024600), об’єднавши їх з відповідними кодами податку на прибуток підприємств.

Це дасть змогу ліквідувати переплати з податку на прибуток. Автоматичне об’єднання всіх переплат із податку на прибуток в особистих картках платників податків дасть змогу врахувати їх під час сплати поточних зобов’язань з цього податку, а це дозволить уникнути відтоку оборотних коштів платників податків і переплати податку на прибуток до бюджету.

Одночасного використання всієї суми переплаченого податку для взаємозаліку щодо сплати податків підприємствами не відбудеться, оскільки це створить неприпустиме навантаження на держбюджет.

В. Филь, ГДІ з питань комунікацій Гадяцької ОДПІ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...