Категорії пільговиків, які будуть користуватися пільгами з урахуванням доходу сім’ї з 1 липня 2015 року

Категорії пільговиків, які будуть користуватися пільгами з урахуванням доходу сім’ї з 1 липня 2015 року

Категорії пільговиків, які будуть користуватися пільгами з урахуванням доходу сім’ї з 1 липня 2015 року

Поділитися новиною

Категорії пільговиків, які будуть користуватися пільгами з урахуванням доходу сім’ї з 1 липня 2015 рокуДіти війни;

вдови (вдівці) і батьки померлої особи з особливими та особливими трудовими заслугами перед Батьківщиною;

дружини (чоловіки) померлих громадян із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС ІІІ категорії;

діти, яким встановлено інвалідність, пов’язану з ЧАЕС;

пенсіонери, які раніше працювали медичними, фармацевтичними, педагогічними працівниками, у закладах культури, бібліотеках, у сфері захисту рослин і проживають  у сільській місцевості і селищах міського типу;

батьки та члени сімей осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту, які загинули (померли) або зникли безвісти під час виконання службових обов’язків. Звертаємо увагу, що вищепереліченим категоріям для визначення права на пільги до розрахунку береться середньомісячний дохід тільки пільговика (дохід членів сім’ї до уваги не береться);

учасники війни;

члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни;

жертви нацистських переслідувань;

багатодітні сім’ї;

звільнені зі служби за віком, у зв’язку з хворобою або за вислугою років працівники міліції, кримінально-виконавчої системи, податкової міліції, а також непрацездатні члени сім’ї, які перебували на його утриманні;

особи, звільнені із служби цивільного захисту за віком, через хворобу або за вислугою років, та які стали інвалідами під час виконання службових обов’язків.

Увага! На дані категорії пільговиків для визначення права на пільги до розрахунку береться дохід пільговика та членів сім’ї.

Не вказані вище категорії громадян й надалі користуватимуться  пільгами без урахування доходу сім’ї.

Хто належить до членів сімї пільговика?

При наданні пільг до членів сім’ї пільговика належать особи, на яких згідно законодавчих актів поширюються пільги:дружина (чоловік), їхні неповнолітні діти (до 18 років); неодружені повнолітні діти, визнані інвалідами з дитинства I та II групи або інвалідами I групи; особа, яка проживає разом з інвалідом війни I групи та доглядає за ним, за умови що інвалід війни не перебуває у шлюбі; непрацездатні батьки; особа, яка знаходиться під опікою або піклуванням громадянина, який має право на пільги та проживає разом з ним.

Які доходи будуть враховуватися при визначенні права на пільги?

При визначені права на отримання пільг до сукупного доходу сім’ї включаються нараховані:

– пенсія;

– заробітна плата;

– грошове забезпечення;

– стипендія;

– соціальна допомога (крім виплати, яка здійснюється одноразово);

– доходи від підприємницької діяльності.

Які документи необхідно подати до управління соціального захисту населення для визначення права на пільги з 1 липня 2015 року?

1. Заповнити Декларацію про доходи пільговика та членів його сім’ї, які відносяться до працюючих осіб або працездатних непрацюючих осіб (бланк Декларації видається управлінням).

2. До Декларації додаються довідки про доходи пільговика та членів його сім’ї (на кого поширюються пільги) за 6 місяців, що передують місяцю звернення. 

Звертаємо увагу, що довідки про розмір пенсії та соціальної допомоги не подаються (вибираються автоматично, робляться запити до Пенсійного фонду).

3. Якщо пільговик або члени його сім’ї є непрацюючими працездатними особами, подають документи, що підтверджують відсутність доходів (копії трудової книжки, довідки з центру зайнятості тощо).

У разі неподання документів, необхідних для визначення права на користування пільгами з 1 липня 2015 року, автоматично припиняється надання пільг.

Які сім’ї пільговиків будуть мати право на пільги з урахуванням доходів?

Пільги для окремих категорій громадян надаватимуться на наступні шість місяців за умови, якщо середньомісячний сукупний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу (це 1710 грн).

Після закінчення шести місяців управління соціального захисту населення визначає право пільговика на отримання пільг на наступний період.

Сім’ї, в яких середньомісячний дохід сім’ї пільговика в розрахунку на одну особу перевищує 1710 грн, будуть письмово поінформовані управлінням соціального захисту населення про те, що вони не мають права на отримання пільг, та рекомендовано звернутися за оформленням субсидії.

Звертаю увагу, що в разі зменшення доходу сім’ї мають право звернутися до управління соціального захисту населення для визначення права на отримання пільг з місяця звернення.

Який термін подання необхідних документів для визначення права на користування пільгами?

Термін звернення за визначенням права на отримання пільг з 1.07.2015р. продовжено по вересень 2015 р. включно.

За додатковою інформацією звертатися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за телефоном: 2-14-75, 2-06-54.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...