Тонкощі врахування доходу для призначення субсидії

Тонкощі врахування доходу для призначення субсидії

Тонкощі врахування доходу для призначення субсидії

Поділитися новиною

Тонкощі врахування доходу для призначення субсидії Для призначення субсидії сукупний дохід обчислюється, виходячи з нарахованих особам доходів без урахування податку з доходів фізичних осіб, за попередній календарний рік.

За бажанням громадян субсидія може призначатися на основі середньомісячного сукупного доходу сім’ї за три місяці, що передують місяцю, з якого призначається субсидія.

Для цього громадяни повинні подати довідки про доходи за зазначений період за формами, затвердженими Мінсоцполітики.

Для працездатних осіб (крім осіб, які навчаються за денною формою навчання у загальноосвітніх, вищих навчальних закладах; осіб, призваних на строкову військову службу), середньомісячний дохід яких менший від прожиткового мінімуму, установленого для працездатних осіб, у розрахунок субсидії включається дохід на рівні прожиткового мінімуму для працездатних осіб (з 1.01.2015 – 1218 грн).

Для громадян, які одержують (одержували) стипендію, соціальні виплати, враховуються фактичні розміри стипендій та соціальних виплат. 

Особливості врахування доходів фізичним особам-підприємцям, які обрали спрощену систему оподаткування: для платників єдиного податку І групи встановлено мінімальний дохід, що враховується при обчисленні субсидії, у розмірі одного прожиткового мінімуму для працездатних (1218 грн). Для ІІ і ІІІ груп мінімальний дохід встановлено в розмірі відповідно двох і трьох прожиткових мінімумів для працездатних громадян.

До доходів громадян при призначенні субсидії не враховуються: сплачені аліменти; доходи від розміщення депозитів, грошове забезпечення військовослужбовців, які беруть безпосередню участь в АТО, допомога громадських та благодійних організацій; допомога на поховання, одноразова допомога; частина допомоги при народженні  (усиновленні) дитини, виплата якої здійснюється одноразово; одноразова виплата жінкам, яким присвоєно почесне звання України «Мати-героїня».

ВАЖЛИВО ЗНАТИ!

1. Субсидія не призначається, якщо сім’я протягом року здійснила купівлю на суму, яка перевищує 50 тис. грн.

2. Правдивість задекларованих даних про вид доходу управління соціального захисту перевіряє шляхом запитів до Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду.

3. Про зміни обставин, які впливають на призначення субсидії (зміни у складі сім’ї, переліку послуг тощо), заявник зобов’язаний повідомити управління соціального захисту населення у місячний термін.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...