«А ви там вже були?»

«А ви там вже були?»

«А ви там вже були?»

Поділитися новиною

«А ви там вже були?»До редакції «Базар Медіа в Україні» щодня приходять декілька десятків людей із різними проханнями та скаргами. Так, нещодавно до нас завітала мешканка міста Гадяч, котра просто намагається побути разом зі своїми рідними, навіть якщо вони вже покинули цей світ. По дорозі у напрямку селища Червоний Кут знаходиться нове міське кладовище, куди часто навідується жінка.

«Там усе заросло. Велика акація росте, аж страшно заходити, – говорить жінка. – Могила аж з краю. Чому вони саме там дали поховати? Чому не поряд, біля входу? Хоча б дорогу скосили».

Ми вирішили розібратися і на власні очі побачити, в якому стані зараз перебуває кладовище.

Проїжджаючи знак «Гадяч», можна побачити непримітний з’їзд до цвинтаря. Свіжих могил не так багато, але й до них треба ще дістатися по гальці та грубому камінні. Якби не велика вивіска та хрест за воротами, то могло б здатися, що це звичайне собі поле, за котрим давно ніхто не слідкує. 

«Люди самі повинні доглядати за могилами», – коментує ситуацію по телефон директор «Комунсервісу» Людмила Крат.

На що ми відповідаємо: «Але ж до них ще треба дійти. Літнім людям, напевно ж, складно буде  через жорстке поле». Тим паче, що шлях до кладовища не такий уже й близький. Без власного транспорту чи без плати за проїзд на автобусі у цьому напрямку вам доведеться пройти близько 2 кілометрів.

«Так. Але ж розумієте, у нас багато роботи. Працівники «Комунсервісу» прибирають пляжі. Адже зараз триває купальний сезон. І ми не можемо з таким штатом встигати скрізь». Окрім цього, як відомо жителям міста, комунальні служби також займаються заміною труб, котрі прориває по місту.

Уже по закінченню інтерв’ю Людмила Крат обіцяє виділити бригаду для того, щоб скосити траву, відтак мешканцям міст та селищ буде зручніше приходити до своїх рідних. То виходить, що  для покращення благоустрою кладовища необхідне лише збільшення кількості померлих, чи як?

Сергій Максимів 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...