Як постраждалим учасникам АТО отримати санаторно-курортну путівку?

Поділитися новиною

31 березня 2015 р. набула чинності постанова Кабінету Міністрів України № 200 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті на забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням».

Цей Порядок визначає механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті за бюджетною програмою «Забезпечення постраждалих учасників антитерористичної операції санаторно-курортним лікуванням» на забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб, які постраждали під час проведення антитерористичної операції та яким установлено статус учасника бойових дій чи інваліда війни.

Структурні підрозділи з питань соціального захисту населення забезпечують осіб безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів згідно з медичними рекомендаціями, у порядку черговості, у міру надходження путівок:

1) учасників бойових дій – щороку строком на 18-21 день;

2) інвалідів війни – позачергово щороку строком на 18-21 день;

3) інвалідів із захворюваннями нервової системи (із наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій, із них:

– I та II груп – до санаторіїв спинального профілю з лікуванням строком на 35 днів;

– III групи – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день.

У разі коли особа має право на забезпечення путівкою за кількома законами, їй надається право вибору в забезпеченні путівкою за одним із них.

Для одержання путівки особи повинні перебувати на обліку в органах соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання, а особи, які переселилися з тимчасово окупованої території чи районів проведення антитерористичної операції, – за фактичним місцем проживання відповідно до довідки про взяття на облік особи, яка переміщується з тимчасово окупованої території України або району проведення антитерористичної операції.

Для взяття на облік особа чи її законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Військовослужбовці, ветерани війни, ветерани військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей забезпечуються санаторно-курортними путівками відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 27 квітня 2011р. № 446 «Про затвердження Порядку забезпечення санаторно-курортними путівками до санаторно-курортних закладів військовослужбовців, ветеранів війни, ветеранів військової служби, органів внутрішніх справ та деяких інших категорій осіб і членів їх сімей».

Для отримання детальної інформації з цього питання потрібно звертатися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 років Жовтня, 44, або за телефоном 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління

LIVE OFFLINE
track image
Loading...