Інфаркт у 21 рік?!

Інфаркт у 21 рік?!

Інфаркт у 21 рік?!

Поділитися новиною

Інфаркт у 21 рік?!Апаратна нарада

Про лікування та профілактику серцево-судинних захворювань звітували головний лікар ЦРЛ Олександр Басараб та головний лікар ЦПМСД Валентина Близнюк. За їхніми словами, поширеність серцево-судинних захворювань у нашому районі перевищує середньообласний показник. Кожен третій дорослий мешканець нашого району хворіє на ішемічну хворобу серця чи має підвищений артеріальний тиск. А ще, як би лячно це не звучало, інфаркт «помолодшав» – зафіксовано випадок хвороби у віці 21 рік. А вже серед 40-річних громадян, на жаль, це стає нормою.

За 2014 рік смертність на 100 тис. населення склала 1532,4 (померло 708 хворих), що на 27,7% перевищує обласні показники.

Для огляду і профілактики цьогоріч уже придбано 2 ЕКГ-апарати для Розбишівської та Петрівсько-Роменської АЗПСМ. У 2-х сімейних амбулаторіях (Лютенській та Сарській)  функціонують портативні передавачі системи «Телекард», за допомогою яких електрокардіограми хворих, що потребують невідкладної допомоги, за лічені хвилини потрапляють на монітори комп’ютерів дистанційно-діагностичного центру Полтавського обласного клінічного кардіологічного диспансеру.

 

Досліджено питну воду та вміст нітратів

Гадяцьким міжрайонним Управлінням Держсанепідемслужби на чолі з Анатолієм Жезіцьким досліджено питну воду з 16 громадських шахтних колодязів, відхилення мають 25% проб. За вмістом нітратів перевірено 52 зразки, перевищення становлять 42%. Усього за мікробіологічними показниками досліджено більше 80 проб води централізованих водопроводів, з яких 4,9% не відповідають вимогам Держстандарту.

За фізико-хімічними показниками досліджено 70 зразків водопровідної води, не відповідають стандарту 17%. В основному це перевищення вмісту заліза.

Також, за словами лікаря, у районі не зареєстровано хворих на вірусний гепатит А. Хворих на бацилярний туберкульоз виявлено 4 особи, що на рівні такого ж терміну 2014 року.

У цьому році виявлено 12 хворих на вірусний гепатит С, що у 3 рази більше проти минулого року.

***

Під кінець наради голова РДА прозвітував про ремонт доріг і наголосив, що потижневий фотозвіт можна переглянути в соцмережах. Райавтодор до кінця місяця працюватиме на дорогах міжміського сполучення: Лохвиця – Гадяч – Охтирка, Гадяч – Опішня і Мартинівський напрямок.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...