«Газпром робить дорогу нашим щебенем?»

Поділитися новиною

Із болючою проблемою доріг звернулася до нас жителька села Великі Будища Ольга Петрівна Купка. «Мені 72 роки, я все життя пропрацювала зоотехніком. На свинофермі, яка зараз розвалюється, було раніше 17 приміщень: їдальня, баня, магазин, ветаптека… Тепер немає нічого. Усе порозтягували. Залишився на свинокомплексі щебінь, і той тягнуть. Недавно була сесія сільської ради, виділили гроші на дорогу. А тепер возять колгоспний щебінь — ще й на трасу, яка веде до Куличихи. То як, газпром робить дорогу нашим щебенем?»

За коментарем ми звернулися до сільського голови Тетяни Іванівни Іщенко. І дізналися, що на останній сесії виділено 73 тисячі гривень на капітальний ремонт дороги по вулиці Радянській. Що стосується щебеню, який знаходиться на території колишнього свинокомплексу, то він є майном ТОВ «Фіалка». Але оскільки та площа поступово перетворюється на смітник, спільними силами вирішили розчистити її і використати щебінь і шматки асфальту на латання місцевих доріг. Залучили транспорт сільської школи та автомобілі жителів села.

– Почали з тієї дороги, що веде на промисел. Вона найгірша. Уже підвезли щебінь на вулицю Першотравневу. Далі будемо латати й інші, – говорить Тетяна Іщенко.

Про соціальну угоду ГПУ з сільською радою мова не йде, бо їхні потужності знаходяться не на Великобудищанських землях. Підприємство лиш користується комунальними дорогами села. Тому по можливості допоможе технікою та матеріалами.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...