Реалізація прав людини в органах ДФС

Як сплачувати акцизний податок із роздрібного продажу пива, алкоголю, тютюну та пального

Як сплачувати акцизний податок із роздрібного продажу пива, алкоголю, тютюну та пального

Поділитися новиною

Реалізація прав людини в органах ДФСГадяцька ОДПІ надає роз’яснення з актуальних питань реалізації прав і свобод людини в органах Державної фіскальної служби.

Людина, її права та свободи відповідно до Конституції України визнані найвищою соціальною цінністю. Держава не управляє суспільством, а надає йому послуги, а відтак одне із завдань сучасної держави полягає в наданні приватним особам якісних послуг. В органах ДФС це забезпечення права громадян на звернення, доступ до публічної інформації, отримання адміністративних послуг юридичними та фізичними особами, забезпечення реалізації прав платників податків.

Права платників податків визначені статтею 17 Податкового кодексу України, а статтею 16 закріплено їх обов’язки.

Право людини на звернення до органів влади передбачено ст.40 Конституції України. Звернення – це спосіб відновлення порушеного права громадянина через подання до органів державної влади і місцевого самоврядування заяв, клопотань, пропозицій, зауважень та скарг. Відповідно до Закону України «Про звернення громадян» кожен громадянин має право направляти до органів фіскальної служби як індивідуальні, так і колективні письмові звернення. Звертаємо увагу, що звернення повинне містити:

– прізвище, ім’я, по батькові;

– адресу громадянина;

– контактний телефон;

– суть порушеного питання (зауваження, пропозиції, заяви, скарги, прохання або вимоги);

– підпис заявника (заявників) із зазначенням дати;

– надруковане або написане від руки розбірливо й чітко.

Звернення розглядають та вирішують у місячний термін від дня їх надходження, а ті, що не потребують додаткового розгляду, – не пізніше 15 днів від дня їх отримання. У цілому термін розгляду звернень не може перевищувати 45 днів.

Своєчасні та ґрунтовні відповіді на звернення громадян й надалі залишаються важливою складовою у наданні якісних сервісних послуг платникам Гадяцької ОДПІ. Для фахівців податкової справи важливим є не тільки розглянути заяви, задовольнити законні права та інтереси громадян, а й виявити основні причини, що викликають їх надходження.

Саме завдяки якісному обслуговуванню, активній інформативній роботі та плідній співпраці з платниками за 2014 рік на розгляд до Гадяцької ОДПІ надійшло 5 письмових звернень громадян.

Нагадуємо, що будь-яку консультаційну допомогу з питань податкового, митного законодавства, розгляду звернень громадян можна отримати в Центрі обслуговування платників Гадяцької ОДПІ (зал №3), або за телефоном 2-04-89.

Л. Костюк, начальник відділу обслуговування платників податків

LIVE OFFLINE
track image
Loading...