Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування

Поділитися новиною

Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування Порядок виплати компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування деяким категоріям громадян органами соціального захисту населення.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 17 червня 2004 року № 785 «Про затвердження Порядку виплати грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування деяким категоріям громадян» грошова компенсація виплачується інвалідам війни та інвалідам, зазначеним в абзаці третьому частини першої ст.6 Закону України «Про жертви нацистських переслідувань»,

за місцем їх обліку один раз на два роки з дня звернення із заявою про виділення путівки або виплати грошової компенсації за бажанням, якщо ці особи протягом двох років не одержували безоплатних санаторно-курортних путівок, незалежно від наявності медичного висновку про необхідність санаторно-курортного лікування або медичних протипоказань. Грошова компенсація виплачується у таких розмірах: інвалідам 1 і 2 групи – 100 відсотків середньої вартості путівки; інвалідам 3 групи – 75 відсотків середньої вартості путівки, що визначає Міністерство соціальної політики за поданням Фонду соціального захисту інвалідів та погодженням із Міністерством фінансів щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік. Підставою для виплати грошової компенсації є заява про виплату компенсації, посвідчення особи, що підтверджує її належність до пільгової категорії населення, та копії трудової книжки (для працюючих – довідка з місця роботи, що протягом попередніх двох років не отримували безкоштовної путівки). У разі смерті особи, яка мала право на грошову компенсацію, не одержана нею сума не виплачується. Виплата компенсації ветеранам війни проводиться у порядку, визначеному Міністерством праці з Міністерством фінансів та Державним казначейством України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2007 року № 150 «Про затвердження Порядку виплати деяким категоріям інвалідів грошової компенсації замість санаторно-курортної путівки та вартості самостійного санаторно-курортного лікування» передбачено виплату грошової компенсації за путівку та за самостійне лікування інвалідам загального захворювання та з дитинства. Виплата грошової компенсації проводиться у відповідності до медичних рекомендацій відповідно до законодавства, що визначає право інвалідів на безоплатне забезпечення санаторно-курортним лікуванням, управлінням праці та соціального захисту населення за умови перебування на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням. Грошова компенсація за путівку виплачується, коли інвалід протягом трьох календарних років не одержував безоплатної санаторно-курортної путівки до санаторно-курортного закладу, у розмірах: інваліди 1 і 2 групи – 75 відсотків, 3 групи – 50 відсотків розміру середньої вартості санаторно-курортної путівки, що визначається Міністерством праці за поданням Фонду соціального захисту інвалідів, погодженим із Міністерством фінансів, щороку до 15 березня в межах обсягу бюджетних коштів, виділених відповідно до Закону України про Державний бюджет на поточний рік, на підставі заяви інваліда про виплату компенсації, медичної довідки за формою 070/0 щодо необхідності санаторно-курортного лікування та посвідчення інваліда, що підтверджує його належність до пільгової категорії населення. Громадяни, які працюють (навчаються), додатково подають довідку з місця роботи (навчання) про те, що вони протягом трьох років не одержували безоплатну санаторно-курортну путівку. Після виплати інвалідові зазначеної грошової компенсації період повторного перебування його на обліку для забезпечення санаторно-курортним лікуванням обчислюється з дня подання ним необхідних документів. Цей закон вступив у дію з 1 січня 2009 року.

У 2016 році виплата компенсації за невикористане санаторно-курортне лікування буде проводитися: інвалідам війни за 2014–2015 роки, інвалідам загального захворювання за 2013–2015 роки на підставі поданого пакету документів до управління соціального захисту населення.

Особам, які перебувають на обліку для отримання путівки на санаторно-курортне лікування та бажають отримати компенсацію, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації за адресою: м. Гадяч, вул. 50 років Жовтня, 44, телефон для довідок 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління соціального захисту населення 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...