Про вуличне освітлення

Гадяч темний: більше 30 вулиць не освітлюються

Гадяч темний: більше 30 вулиць не освітлюються

Поділитися новиною

Про вуличне освітленняОрганізація функціонування вуличного освітлення належить до компетентності у м. Гадяч міського комунального підприємства «Комунсервіс», у сільських населених пунктах – відповідних сільських рад.

Згідно чинних нормативно-правових актів у галузі електроенергетики постачання та, відповідно, споживання електричної енергії може бути можливим лише на підставі договору про постачання електричної енергії та при умові забезпечення електроустановок споживачів необхідними розрахунковими засобами обліку для розрахунків за спожиту електричну енергію.

На даний час такі договори укладені з:

– МКП «Комунсервіс» – 14 точок обліку;

– Сари с/р – 1 точка обліку;

– Ручки с/р – 1 точка обліку;

– Біленченківка с/р – 1 точка обліку;

– Веприк с/р – 1 точка обліку;

– Книшівка с/р – 3 точки обліку;

– Розбишівка с/р– 3 точки обліку;

– Краснознаменка с/р – 5 точок обліку;

– Бобрик с/р – 2 точки обліку.

Зрозуміло, що наявна кількість діючих у правовому полі об’єктів вуличного освітлення не може задовольнити на достатньому рівні потреби населення.

Установлення та експлуатація ліхтарів, призначених для освітлення вулиць і приєднаних до електромереж поза лічильниками електроенергії або через лічильники, які, у свою чергу, не відображені у договорах про постачання електроенергії та без узгодження із власником електричних мереж, є не правочинними, а особи які забезпечують їхню експлуатацію (ремонти ліхтарів та електропроводки до них, заміну електроламп і т.д.) є правопорушниками та повинні бути притягнуті до відповідальності за ст.ст. 951 , 98, 99, 18512 Кодексу України про адміністративні порушення.

У результаті проведеної роботи персоналом Гадяцької філії ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» виявлено 190 безоблікових ліхтарів у місті Гадяч та близько 200 – по селах району.

Про недопустимість експлуатації ліхтарів вуличного освітлення з порушенням умов нормативно-правових актів керівництвом електропостачальної організації у 2013-2014 роках були неодноразово інформовані міський та сільські голови. Беручи до уваги те, що належного реагування з боку керівництва міської та сільських рад, спрямованого на вирішення даної проблеми, немає, енергопостачальною організацією прийнято рішення про відключення пристроїв, якими забезпечується неправомірне використання електричної енергії для освітлення населених пунктів району.

При наявності бажання та можливостей у керівників органів місцевого самоврядування (міського та сільських голів) працівники Гадяцької філії ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО» у найкоротші терміни зможуть підготувати необхідну документацію та надати кваліфіковані поради з приводу забезпечення населених пунктів району вуличним освітленням згідно існуючого порядку.

О. Богатий, начальник Гадяцької філії ПАТ «ПОЛТАВАОБЛЕНЕРГО»

LIVE OFFLINE
track image
Loading...