З усіх розваг ковзанка втрималась найдовше.

З усіх розваг ковзанка втрималась найдовше.

З усіх розваг ковзанка втрималась найдовше.

Поділитися новиною

З усіх розваг ковзанка втрималась найдовше.«У Гадячі нема куди й сходить!»

Погодьтеся, подібні нарікання часто можна почути не лише від дітвори чи молоді. Дорослі ж скаржаться на те, що ніде проводити дозвілля, по-іншому, мовляв, «самі генделики!» Про цю проблему вкотре нагадали зимові канікули, які змусили гадяцьких хлопчаків та дівчат всістися за комп’ютери та планшети. Бо хіба є інші варіанти?

Але ж є! Міська ковзанка – без перебільшення єдине місце, де можна побачити червонощоку галасливу дітвору, яка ганяє на ковзанах до нестями.

– Мені дивно дивитися на першокласників, котрі катаються, як «профі». Я ж перший раз стала на ковзани, коли поїхала навчатися в Полтаву. А тепер і в Гадячі є свій каток, – говорить 21-річна студентка Альона Корзун.

Справді, за роки існування ковзанки скільки дітвори стало вперше на лід. Та й зараз попит на катання не спадає.

– Навіть ковзанів іноді на всіх не вистачає, – говорить Микола, працівник, що забезпечуєвзуттям охочих покататися.

У вихідні дні на ковзанці дійсно людно, як ніколи. Дехто відпочиває навіть цілими сім’ями.

– Це ж наше дитинство! Ми ж усю зиму на ковзанах чи на лижах проводили. Усі – від малого до дорослого. Тепер класно, що й наших дітей возити нікуди не треба. Купив ковзани – й катайся досхочу, – із захопленням розповідає Олег Будник, він прийшов на каток із синами.

За 5 років (саме стільки цьогоріч виповнюється ковзанці) у місті були різні спроби «розважити» гадячан: і 3D-кінотеатр, який чомусь не прижився, і невеличкий ігроленд для дітей, який також з невідомих причин зник. Чого вартий презентабельний кіноконцертний зал «Дружба»? От тільки і цей мега-заклад, на жаль, не оправдовує сподівання жителів району. Є навіть такі, хто жодного разу там не був. А як же фільми, вистави (не лише новорічні)? Де хоча б поділася дискотека? Невже ніякими силами не можна витягнути молодь із домівок і привчати до культурного життя?

Тож поки з усіх проектів простенька ковзанка залишається найвдалішим і наймасовішим (мається на увазі відвідування). Прикро, що й це зимове дозвілля, яке балує лише кілька місяців, не знаходить активних спонсорів для кращого розвитку льодових розваг. І влада, як міська, так і районна, чомусь не охоче береться за підтримку добрих справ.

Олена Савченко

Фото Оксани Кириченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...