Як зберегти здоров’я жовчного міхура?

Поділитися новиною

Жовчний міхур – орган, який знаходиться в правій частині черевної порожнини, прямо під печінкою. Усередині він заповнений жовчю – рідиною зеленуватого кольору, яка при кожному прийманні їжі виробляється і потрапляє в шлунок для прискорення травлення. Хвороби жовчного міхура доставляють людині масу клопотів, лікування займає дуже велику кількість часу. А якщо запустити процес, то й зовсім можна залишитися без цього органу.

Щоб зберегти його здоров’я, необхідно дотримуватися певних правил: Нормалізувати роботу печінки. Для цього можна використовувати мелене насіння розторопші. Розторопша – унікальна рослина, яку приймають ще з давніх часів. Відома вона тим, що допомагає нормалізувати роботу не тільки печінки, але й кишечника в цілому, а також прекрасно виводить токсини й оновлює клітини.

Налагодити харчування: воно повинне бути повноцінним і збалансованим. Без цього жоден орган нашого організму не працюватиме нормально. Необхідно пам’ятати, що в підході до питання про правильне харчування основними є прості правила:

• їжа повинна бути максимально простою в приготуванні (печене, варене, гриль або сире); • їсти необхідно невеликими порціями, але часто;

• відмовитися від смаженого, солоного, гострого, солодкого і мучного, а також продуктів групи ризику, таких, як перероблені м’ясні продукти, різні соуси;

• вживання продуктів потрібно розсортувати в залежності від часу доби.

Не переїдати, при переїданні (особливо жирної і шкідливої їжі) у нашому кишечнику утворюється велика кількість жирних кислот. Унаслідок цього порушуються обмінні процеси, що призводить до розвитку жирової хвороби. Далі нас чекає запалення клітин (стеатогепатит), а на останок регулярне переїдання закінчується цирозом печінки. Уникати стресів. Постійні стреси і переживання протягом тривалого часу сприяють захворюванню жовчного міхура, оскільки створюють певний психологічний фон. Тому дуже часто лікування рекомендують починати, у першу чергу, з уникання факторів стресу, а вже потім медикаментозно.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...