Енергетичні напої не слід давати дітям

Поділитися новиною

Про це попереджають учені із США.

Особливо вони небезпечні для тих дітей, у кого відзначаються такі проблеми зі здоров’ям, як діабет, судоми, пороки серця або психічні розлади. Експерти стверджують, що до тих пір, поки вплив енергетичних напоїв на дитячий організм не буде достеменно відомий, їх слід заборонити. «Ми хочемо, щоб люди знали про можливий ризик.

Наш огляд показує, що ці напої не приносять користі здоров’ю і не повинні бути частиною раціону харчування дітей і підлітків», – відзначають учені.

Серед зроблених ними висновків, можна відзначити наступні. Діти і підлітки становлять половину споживачів енергетичних напоїв. Близько 30–50% молоді регулярно купують ці напої, в яких міститься велика кількість стимуляторів, таких як кофеїн, таурин і гуарана. Деякі дані вказують на зв’язок вживання енергетичних напоїв із серйозними наслідками для здоров’я дітей, хворих на діабет, які страждають від хвороб серця, судом і розладів поведінки.

Як відомі, так і ще не вивчені властивості інгредієнтів, а також можлива токсичність енергетичних напоїв, можуть бути дуже небезпечними для здоров’я дітей. У деяких країнах постійно ведуться дебати про те, чи не варто заборонити продаж енергетичних напоїв дітям, а також їх рекламу.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...