Фаст-фуд шкідливий не тільки для здоров’я дитини, а й для її інтелекту

Фаст-фуд шкідливий не тільки для здоров’я дитини, а й для її інтелекту

Фаст-фуд шкідливий не тільки для здоров’я дитини, а й для її інтелекту

Поділитися новиною

Фаст-фуд шкідливий не тільки для здоров’я дитини, а й для її інтелектуДослідження американських учених показало, що діти, які вживають найбільшу кількість фаст-фуду, демонструють найменш вражаючі результати тестів із математики. На думку експертів, це пов’язано з браком заліза при даному раціоні, що може вплинути на більш повільний розвиток процесів мозку. Цілком можливо, що насичена жиром і цукром дієта робить негативний вплив на процеси навчання. 52% дітей, які взяли участь у дослідженні, вживали страви фаст-фуду до трьох разів на тиждень.

«Численні дослідження зосереджені на тому, як споживання дитячої їжі впливає на розвиток епідемії дитячого ожиріння, — говорить автор дослідження доктор Келлі Пуртелл. — Отримані нами дані представляють докази того, що вживання фаст-фуду пов’язано з іншою проблемою — поганою шкільною успішністю».

Торік австралійські дослідники виявили, що вживання фаст-фуду негативно впливає на пам’ять, принаймні, в експериментах на щурах. Учені з Університету Нового Південного Уельсу встановили, що щури, які отримували дієту з жирних і солодких продуктів, страждали від запалення гіпокампу — області мозку, яка відповідає за словесну і просторову пам’ять. Просторова пам’ять допомагає нам запам’ятовувати розташування рідної вулиці чи міста. Автори дослідження прийшли до висновку, що ожиріння може викликати зміни в мозку, які проявляються запальними процесами.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...