За день до відділу соціальних виплат звертається 76 осіб

За день до відділу соціальних виплат звертається 76 осіб

За день до відділу соціальних виплат звертається 76 осіб

Поділитися новиною

За день до відділу соціальних виплат звертається 76 осібЩойно стартував опалювальнийсезон, як в управлінні соціального захисту населення вже шикуються черги. Нові тарифи змусили гадячан масово оформлювати субсидію на послуги ЖКГ. Щоб дізнатись, які види соціальної допомоги можливо отримати і яка кількість людей вже отримала субсидії, ми поспілкувались із Оксаною Скачко, начальником відділу грошових виплат і компенсацій управління соціального захисту населення Гадяцької РДА.

Оксано Едуардівно, роз’ясніть, які види соцдопомоги сьогодні призначаються  найчастіше?

– Останнім часом, у зв’язку із зростанням цін на комунальні послуги, значна кількість місцевого населення приходить оформляти субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг. Разом із тим, не зупиняються і оформлення допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, при народженні дитини, при усиновленні дитини, допомоги на дітей одиноким матерям, малозабезпеченим сім’ям. Також продовжуємо оформляти допомогу особам, які не мають права на пенсію, допомогу на дітей-сиріт, особам, які проживають разом із інвалідом  І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, та особам, які доглядають за інвалідами, компенсаційну виплату фізичним особам, які надають соціальні послуги, допомогу учасникам ліквідації аварії на ЧАЕС. У зв’язку із тяжкою ситуацією в країні стали частими випадки оформлення адресної допомоги особам, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, для покриття витрат на проживання та оплату комунальних послуг.

Яка кількість людей зареєстрована у відділі ? Скількох людей ви приймаєте щодня?

– Станом на 24 листопада 2014 року на обліку у відділі перебуває 9523  отримувачі різних видів допомог, компенсацій та субсидій. У середньому  за день до відділу звертається 76 отримувачів різних видів допомог.

Розкажіть, про ситуацію із переселенцями: скільки взято на облік, скільки вже отримують допомогу?

– На сьогоднішній день в Єдиній інформаційній базі даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, зареєстровано 496 осіб, з них 260 сімей.  Допомогу призначено 258 сім’ям на загальну суму 322,66 тис. грн, 2 сім’ям відмовлено (у володінні родини є житлове приміщення, розташоване в Гадяцькому районі).

Чи багато людей нині оформляють субсидії на опалювальний період?

– Так, чимало мешканців уже звернулись за призначенням субсидії. На 24 листопада 2224 сім’ям призначено субсидії. Є й такі, кому відмовлено у призначенні субсидії, оскільки  розмір плати за житлово-комунальні послуги в межах норм споживання, із урахуванням пільг, не перевищує обов’язкового відсотку платежу сім’ї. Таких сімей 60. 27 родинам призначено компенсації додаткових витрат на оплату послуг газопостачання (7 сім’ям відмовлено у призначенні такого виду  компенсації, оскільки  середньомісячний сукупний дохід сім’ї перевищує величину прожиткового мінімуму для сім’ї).

Кажуть, цьогорічна черга у відділі стала значно більшою?

– Можливо, але це не вплинуло на якість обслуговування. Ми намагаємося забезпечити усі умови для надання субсидій. Усіх бажаючих приймаємо і обслуговуємо якомога швидше.

Дякую за розмову.

Спілкувалась Оксана Кириченко 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...