Шановні учасники дорожнього руху

Шановні учасники дорожнього руху

Шановні учасники дорожнього руху

Поділитися новиною

Шановні учасники дорожнього рухуВідповідно до рішення Генеральної Асамблеї ООН, яким 2011-2020 роки проголошено Десятиліттям дій по забезпеченню безпеки дорожнього руху в світі, з 10 по 16 листопада проводиться Всеукраїнський тиждень безпеки дорожнього руху.

При настанні погіршення погодних умов (дощ, туман, ожеледиця, снігопади) ВДАІ з обслуговування Гадяцького району звертається до всіх без виключення учасників дорожнього руху з проханням бути максимально уважними та обережними на дорогах і вулицях, вибирати та дотримуватися безпечної швидкості руху, а при необхідності обмежувати рух свого транспортного засобу.

На дорогах і вулицях водії повинні уникати різких маневрів, вибирати таку швидкість руху, яка б забезпечила безпечне керування автомобілем, а в разі необхідності – повну безпечну зупинку. Також,рекомендуємо вам на автомобілях обов’язково встановити зимову гуму, що дасть змогу значно поліпшити зчеплення коліс автомобіля зі слизьким покриттям проїзної частини.

Пішоходи! Переходьте тільки на пішохідних переходах або в зоні безпечної видимості доріг і вулиць. При настанні несприятливих погодних умов через сильні тумани, снігопади, недостатню видимість (менше 300 метрів ) не ходіть по проїзній частині, адже водії транспортних засобів можуть не помітити вас на дорозі, що призведе до нещасних випадків.

Також звертаємо вашу увагу, що згідно з п.9.8 ПДР України «з жовтня по 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами повинні бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар».

За невиконання даних вимог ПДР України передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в сумі 425 гривень .

Від виконання зазначених вимог залежить ваше життя і здоров’я та інших учасників дорожнього руху.

Пам’ятайте! Ваша необачність може коштувати людського життя чи здоров’я. 

О. Березовський, начальник ВДАІ з обслуговування Гадяцького району 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...