Відкликано роз’яснення щодо заповнення Звіту про суми нарахованої зарплати та ЄСВ у разі нарахування середнього заробітку мобілізованим працівникам

Поділитися новиною

Гадяцька ОДПІ повідомляє, що Державна фіскальна служба України відкликала спільний лист ДФС та Пенсійного фонду України від 22.07.2014 №127/7/99-99-17-03-01-17 – №19426/05-10 про надання роз’яснень щодо нарахування та відображення у Звіті про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування до органів доходів і зборів (далі – Звіт) сум нарахованого середнього заробітку мобілізованим працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Відкликання роз’яснення зумовлено тим, що в додатку 3 «Розподіл видатків Державного бюджету України на 2014 рік» до Закону України від 16 січня 2014 року №719-VІІ «Про Державний бюджет на 2014 рік» компенсаційних виплат у межах середнього заробітку мобілізованим працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, із бюджету не передбачено. Крім цього, на сьогодні відсутній порядок відшкодування таких виплат із бюджету в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Як зазначено у роз’ясненні, суми нарахованого середнього заробітку мобілізованим працівникам, призваним на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період, відображаються у Звіті на загальних підставах.

При цьому при перерахунку страхувальником середнього заробітку зазначеним працівникам за попередній період фінансові санкції за таке донарахування єдиного внеску не застосовуються. Підставою для незастосування фінансових санкцій є військовий квиток та довідка про призов військовозобов’язаного на військову службу, видана військовим комісаріатом або військовою частиною (копія).

Про це йдеться у листі Державної фіскальної служби України від 29.09.2014 р. №5655/7/99-99- 17-03-01-17 «Про відкликання листа».

Л. Костюк, начальник відділу обслуговування платників податків 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...