Роз’яснення стосовно виконання виконавчих документів боржниками, за якими є органи державної влади

Поділитися новиною

Відділ державної виконавчої служби Гадяцького районного управління юстиції повідомляє, що Кабінетом Міністрів України, з метою реалізації пункту 3 розділу II «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про гарантії держави щодо виконання судових рішень», 3.09.2014 року прийнято постанову № 440, якою затверджено Порядок погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою.

Порядок погашення заборгованості за рішеннями суду, виконання яких гарантується державою набрав чинності 23.09.2014 року.

Відповідно до зазначеного Порядку виконавчі документи за рішеннями суду про стягнення коштів або рішення суду, що набрали законної сили, боржником за якими є державний орган, державне підприємство, установа, організація або юридична особа, примусова реалізація майна якої забороняється відповідно до законодавства, які видані або ухвалені до 1.01.2013 року, подаються до управління державної виконавчої служби для здійснення їх обліку, інвентаризації та подальшої передачі органам, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів для погашення заборгованості.

Особа, на користь чи в інтересах якої ухвалено рішення суду або видано виконавчий документ, або її представник може звернутися до управління державної виконавчої служби Головного управління юстиції в Полтавській області та подати документи за адресою: м.Полтава, вул. Тевелєва, 13, або до Головного управління юстиції у Полтавській області за адресою: м.Полтава, вул. Жовтнева, 45.

Перелік документів:

– заява про виконання рішення із зазначенням реквізитів банківського рахунку, на який слід перерахувати кошти;

– оригінал (дублікат) виконавчого документа або рішення суду (належним чином завірену його копію):

– копію довідки про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків;

– копію паспорта громадянина України (не завіряється).

Зазначені документи можуть бути подані заявником особисто або відправлені поштою.

Я. Лавріненко, начальник ВДВС Гадяцького РУЮ 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...