Шановні учасники дорожнього руху!

Поділитися новиною

Із настанням осінньо-зимового періоду значно погіршились погодні умові (сильні тумани, сніг, ожеледиця на проїзній частині), що призвело до зростання кількості ДТП на автошляхах Полтавської області.

 Із метою проведення профілактичних заходів забезпечення безпеки дорожнього руху,  попередження ДТП (у т.ч. дітей-пішоходів ) у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості в зв’язку з погіршенням погодних умов пішоходи,  як рухаються проїзною частиною вулиць чи узбіччям, на заміських дорогах, повинні для своєчасного виявлення іншими учасниками дорожнього руху, виділити себе світлими елементами, наприклад: світло-відбиваючі елементи на одязі, біла хустинка, світла сумка тощо.

Особливо важливо забезпечити таким одягом дітей, які відвідують школи в умовах недостатньої видимості в сільській місцевості, або коли їхній пішохідний маршрут проходить, на жаль, неосвітленими ділянками дороги чи вулицями.

У період проведення профілактичних заходів на вулицях населених пунктів Гадяцького району працівниками ДАІ було виявлено неодноразові порушення ПДР пішоходами, а саме: перехід проїзної частини поза пішохідним переходом при його наявності, рух по проїзній частині при наявності тротуарів, раптовий вихід на дорогу, не впевнившись у відсутності небезпеки, самостійний, без нагляду дорослих, вихід дітей дошкільного віку на проїзну частину, розваги дітей на дорогах, рух школярів, які не досягли 14-річчя, на вулицях та за межами населених пунктів на велосипедах. Згідно діючого адміністративного законодавства батьки за порушення ПДР несуть персональну відповідальність.

Відділення ДАІ звертається до всіх учасників дорожнього руху з проханням дотримуватися правил дорожнього руху, пішоходам не ходити по проїзній частині при наявності тротуарів, переходити дорогу у встановлених місцях з обмеженою оглядовістю, дітям не керувати велосипедами на дорогах, якщо не досягли 14-річного віку, на мопедах, скутерах – 16-річного віку. У темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи,  які рухаються проїзною частиною вулиць чи узбіччям, на заміських дорогах, для власної безпеки повинні виділити себе світло-відбиваючими елементами, а водіям транспортних засобів максимально бути уважними на ділянках доріг поблизу дитячих садків, шкіл, інших навчальних закладів, на автошляхах бути обережними в зв’язку з погіршенням погодних умов.

Будьте обережні! Нехай Вам щастить.

О. Фенько, інспектор ВДАІ з обслуговування Гадяцького району УМВС України в Полтавській області, ст. лейтенант міліції


Шановні учасники дорожнього руху!

Із настанням шкільного періоду значно збільшиться кількість дітей на вулицях міста, автодорогах та інших місцях, де здійснюється рух. У зв’язку з цим відділення ДАІ Гадяцького РВ УМВС звертається до вас із великим проханням дотримуватися правил дорожнього руху.

З метою посилення контролю за дотриманням дітьми Правил дорожнього руху та підвищення рівня профілактичної роботи ВДАІ проводилися заходи під назвою «Увага! Діти на дорозі!», «Безпечна дорога до школи», у школах проводилися уроки та бесіди на тематику з безпеки дорожнього руху.

Водії! Будьте уважними, звертайте увагу на ділянки доріг, які розміщені поблизу навчальних закладів освіти, дитячих садків, спортивних майданчиків та місць відпочинку дітей, де вони можуть раптово з’явитися на проїзній частині.

Не нехтуйте правилами дорожнього руху, щоб запобігти випадкам виникнення дитячого дорожньо-транспортного травматизму на автодорогах.

Шановні батьки, постійно роз’яснюйте правила дорожнього руху дітям і вимагайте їх виконання під час участі в дорожньому русі, не дозволяйте гратися та бавитися на проїжджій частині, а також поблизу неї. Продумайте найбезпечніший маршрут руху вашої дитини з дому до школи, місця проведення розваг, не допускайте самовільний вихід дітей на дорогу, рух дітей на велосипедах по дорогах, не досягнувши 14-річного віку, на скутерах – 16- річного віку.

Відділення ДАІ заздалегідь дякує за розуміння.

О. Березовський, начальник відділення ДАІ Гадяцького РВ УМВС України в Полтавській області, капітан міліції

LIVE OFFLINE
track image
Loading...