В аптеку – за здоров’ям

На фото: Завідуюча аптекою Юлія Козлова, фармацевти Ніна Терещенко та Анастасія Чечко.

На фото: Завідуюча аптекою Юлія Козлова, фармацевти Ніна Терещенко та Анастасія Чечко.

Поділитися новиною

На фото: Завідуюча аптекою Юлія Козлова, фармацевти Ніна Терещенко та Анастасія Чечко.Довго жителі Черемушок чекали на те, доки в їхньому мікрорайоні з’явиться аптека. Та, мабуть, ще більше чекали гадячани на відкриття цілодобового «пункту допомоги».

І ось приватному підприємцю Ользі Стояновій вдалося, як кажуть, убити двох зайців – відкрити цілодобову аптеку в одному з найбільш заселених мікрорайонів міста.

Перше, що кидається у вічі, коли заходиш, – це акуратність, чистота і, як не дивно, затишок (у невеличкому приміщенні знайшлося місце і для лавки, щоб присісти, а не стояти у черзі). А ще –

колектив фармацевтів.

– Дівчата у нас усі молоді, енергійні. На них можна покластися, я дуже задоволена працівниками, – розповідає Ольга Василівна.

– Не побоялися взяти на роботу молодих, ще не зовсім досвідчених? – питаю.

–  Ні. У нас є кому передавати досвід. От Лариса Михайлик – за плечима має більше 35 років стажу в цій галузі. Її роботу переймає провізор-фармацевт (нині завідуюча аптекою) Юлія Козлова, яка також уже попрацювала у сфері фармакології. Є досвід і в Лілії Луценко.  Ніна Терещенко закінчила три курси академії, уже фармацевт, у майбутньому – провізор, Анастасія Чечко в цьому році отримає диплом. Усі дуже дружні, – продовжує розмову керівник аптечного пункту.

Сама Ольга Василівна за освітою педагог, тож як ніхто інший знає, що молодь треба підтримувати. Тим більше, говорить, що дівчата здібні й працьовиті. Вона три роки готувалася до відкриття аптеки – була вільним слухачем при фармакадемії, виписувала спеціалізовану пресу, цікавилася новинками фармакології.

За сім місяців роботи аптека вже встигла заявити про себе: зручне місце розташування (у торговому ряду, що біля центрального ринку), комплексна система знижок постійним покупцям, програма для пільгових категорій населення. Ну й, звичайно ж, найбільший плюс – цілодобове обслуговування.

– Таких аптек тільки дві в районі: та, що в центральній лікарні, і наша. Я сама живу в цьому мікрорайоні, тому відкривати аптеку десь ближче до центру і  не думала. Бо знаю, наскільки ми потрібні тут. Черемушки – спальний район, де багато людей похилого віку, молоді сім’ї з малими дітками… Людям не доводиться далеко ходити – усе під рукою. Дуже приємно вчасно прийти на допомогу, – розповідає Ольга Стоянова.

У аптеці є все: від лікувальної косметики, дитячих засобів та засобів гігієни до кровоспинних, сердечних препаратів, інфузійних розчинів і навіть медтехніки (в асортименті тонометри, небулайзери – пристрої для астматиків). Широкий вибір чаїв, вітамінів…

– Приймаємо ліки на замовлення. Нам 4 рази на тиждень завозять препарати, – приєднується до розмови провізор-фармацевт Юлія Козлова.

Вражає аптечний пункт і дотриманням технічних і санітарних норм. Словом, за 7 місяців роботи вже є чим похвалитися.

20 вересня Ольга Стоянова вперше вітатиме своїх колег із професійним святом – днем фармацевта. Передає слова поздоровлень і працівникам інших аптечних закладів району.

І ми, від редакції тижневика «Базар Медіа в Україні», приєднуємося до побажань, які цього дня звучатимуть для вас. Нехай щастить вам і вашим родинам.

Олена Савченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...