Вплив техніки на вагітність

Поділитися новиною

Сьогодні у зв’язку з розвитком сучасних технологій життя багатьох людей кардинально змінилася. Багато хто з нас просто не уявляє свого життя, та що там життя, і години без техніки. І майбутні мами в цьому не виняток.

Оскільки вагітність вимагає від жінки уважного ставлення до свого здоров’я, то необхідно також розібратися, який вплив техніка чинить на вагітну і майбутнього малюка — позитивне чи негативне.

Із цього приводу думки розбігаються. Деякі лікарі з упевненістю стверджують, то вагітній жінці не можна навіть фотографуватися, оскільки такі прилади, як спалах, можуть негативно відбитися на стані плода.

Учені ж, навпаки, спростовують цю думку, стверджуючи, що вона сильно перебільшена. Проте, оскільки істотних доказів щодо негативного впливу спалаху на плід і вагітну жінку не існує, то краще перестрахуватися. Фотографуватися вагітним можна, але найкраще фотосесію провести на природі при денному світлі.

Багато лікарі кажуть, що мобільний телефон є шкідливим. Але оскільки вагітній жінці без мобільного телефону не обійтися, то з метою безпеки можна використовувати гарнітуру.

Дуже багато спірних моментів виникає щодо впливу комп’ютера на вагітну і майбутнього малюка. На сьогоднішній день більшість вагітних жінок воліє продовжувати працювати до виходу в декрет, тобто до 30 тижня вагітності. І в більшості майбутніх мам робота пов’язана саме з використанням комп’ютера. Ученими доведено, що дози, які випромінює комп’ютер, дуже маленькі і не можуть нанести суттєвої шкоди перебігу вагітності і розвитку дитини.

Проте, оскільки вагітним жінкам заборонено знаходиться довгий час у сидячому стані, то для зниження навантаження на хребет і для профілактики застою в малому тазі вагітній необхідно робити регулярні перерви і вставати від комп’ютера.

Використовувати техніку під час вагітності можна, просто необхідно дотримуватися елементарних правил гігієни та безпеки.


 

Вагітність і хребет

Усім відомо, що під час вагітності всі органи і системи організму жінки працюють із подвійним навантаженням. Підвищене навантаження під час виношування малюка відчуває і хребет жінки.

Дуже багато вагітних жінок скаржаться на хворобливі відчуття в спині і хребті вже на 10-12-му тижні вагітності. Це пов’язано з тим, що вагітність є причиною гормональної перебудови в організмі, а також у результаті активізації кровообігу виникає набряк корінців хребетного каналу спинного мозку. Це і є основною причиною болю в спині у вагітних.

Крім цього, із збільшенням строку вагітності відбувається все більш сильне напруження зв’язок, які утримують матку. Із ростом плоду в матці відбувається зміщення центру ваги тіла жінки, при цьому живіт росте і випинається вперед, що, у свою чергу, впливає на вигинання хребта.

У тому випадку, якщо жінка до вагітності мала якісь проблеми з опорно-руховим апаратом, це може спровокувати появу досить сильних болів у спині під час вагітності.

Фахівці радять усім вагітним жінкам обов’язково стежити за своєю вагою, оскільки зайві кілограми будуть давати додаткове навантаження на хребет. Також потрібно звернути увагу на раціон харчування, який повинен бути багатий кальцієм. Кальцій міститься в таких продуктах харчування, як сир, йогурт, м’ясо, риба, горіхи, зелень та ін.

Після 20 тижнів вагітності разом із лікарем необхідно підібрати якісний і зручний бандаж, який підтримуватиме зростаючий животик і знизить навантаження на хребет.

У положенні сидячи завжди тримайте спину рівно і ніколи не кладіть ногу на ногу. Сидіти тривалий час не рекомендується. Також не допускається, щоб вагітна жінка довго стояла.

Дуже добре відвідувати басейн, оскільки плавання здатне розслабити м’язи спини і розвантажити хребет. Також намагайтеся частіше бувати на свіжому повітрі.

У тому випадку, якщо болі в спині та хребті дуже сильно турбують, то необхідно прийти на консультацію до лікаря, можливо, знадобитися обстеження і лікування.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...