Пільги працівникам бюджетної сфери

Пільги працівникам бюджетної сфери

Пільги працівникам бюджетної сфери

Поділитися новиною

Пільги працівникам бюджетної сфериУправління соціального захисту населення Гадяцької райдержадміністрації повідомляє, що 9 липня 2014 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову №242 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 31 березня 2003 р. № 426 і від 28 травня 2008 р. № 530», якою внесені зміни до нарахування пільги педагогічним, медичним (фармацевтичним) працівникам та працівникам культури. Зазначена постанова набрала чинність 23 липня 2014 року.

На виконання вимог пункту 1 Положення про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги, яке затверджене постановою Кабінету Міністрів України від 29 січня 2003 року № 117, управління  соціального захисту населення веде персоніфікований облік осіб, які мають право на пільги за соціальною ознакою.

Право пенсіонерів на гарантії підтверджується довідкою, виданою відділом освіти, молоді та спорту, відділом культури Гадяцької райдержадміністрації, Гадяцькою центральною районною лікарнею, комунальним закладом «Гадяцький Центр Медико-санітарної допомоги» або адміністрацією установи, в якій вони працювали, сільською радою (у разі ліквідації закладу тощо) за постійним місцем проживання пенсіонера на підставі записів у трудовій книжці.

Звертаємо увагу, що бюджетні установи (заклади) ведуть персоніфікований облік працівників, які мають право на відповідні пільги, організовують облік, систематизацію і зберігання інформації про пільговиків, надають їм консультації. Щомісячно надають інформацію про них органам соціального захисту населення відповідно до постійного місця проживання працівників зазначених установ.

Наголошуємо, що зазначена інформація є підтверджуючим документом про працівників, які станом на звітну дату мають право на безоплатне користування житлом з опаленням і освітленням відповідно до законодавчого акту.

Відповідно до Закону України «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» від 27 березня 2014 року № 1166-VII, пільги на безоплатне користування житлом із опаленням та освітленням працівникам надаються за умови, якщо розмір їх середньомісячного сукупного доходу за попередні шість місяців не перевищує величини доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу, у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України.

Податкова соціальна пільга застосовується до доходу, нарахованого на користь платника податку протягом звітного податкового місяця як заробітна плата (інші прирівняні до неї відповідно до законодавства виплати, компенсації та винагороди), якщо його розмір не перевищує суми, що дорівнює розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень.

Додаткову інформацію можна отримати за телефоном 2-14-75.

В. Тарасенко, начальник управління 

LIVE OFFLINE
track image
Loading...