Перше вересня без квітів

Поділитися новиною

Допоможи солдату

Троє захисників із нашого району отримали травми різного ступеня в зоні АТО. Двоє з них уже вдома, один досі залишається на сході. На знак підтримки та допомоги пораненим у місті та районі оголосили збір коштів. Дві міські школи разом із батьківськими комітетами вже зібрали чималу суму грошей. Тож ми вирішили зустрітися з директорами гімназії імені Олени Пчілки Тетяною Смірновою та міської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. №4 Станіславом Бутенком.

ПЕРШЕ ВЕРЕСНЯ БЕЗ КВІТІВ

– Тетяно Юріївно, розкажіть, будь ласка, звідки виникла ідея допомогти нашим солдатам.

– До мене звернулась Віта Остапенко, голова батьківського комітету 6-А класу, із пропозицією підтримати Всеукраїнську акцію «Перше вересня без квітів». Саме вона й була ініціатором збору коштів. Вона ж особисто зв’язалася з головами батьківських комітетів і скоординувала їхні дії. Так, гроші, які б мали батьки витратити на придбання букетів, вони перерахували на допомогу Геннадію Пономаренку із с. Броварки. Збирали на картку, яка була відкрита саме для нього. Усі кошти задокументовано, усього зібрано 9790 грн.

На зборах трудового колективу навчального закладу ми вирішили підтримати ініціативу батьків, і було прийнято рішення перерахувати одноденний заробіток на допомогу Юрію Пригоді із с. Сари. Зібрані 3510 гривень під розписку передали особисто в руки матері хлопця. Але це тільки початок, і збір ще продовжується.

– Також ми чули, що організовано допомогу постраждалому на АТО Володимиру Доносу. Чи правда це?

– Так, правда. До трудового колективу звернулася Ніна Котляр (голова батьківського комітету 3-Б класу) і запропонувала допомогти Володимиру. Ми відгукнулися, звісно, бо це не тільки наш земляк, а й колега. На сьогодні вже зібрано 1460 гривень, але збір також продовжується.

– Така сума, зібрана всього за тиждень, про щось говорить, чи не так? Це вчинок зі сторони батьків та колективу школи.

– Дійсно, це говорить про те, що ми стали зовсім інші. Узагалі я вважаю, що щось змінилося в свідомості українців. Це ми побачили на своєму прикладі. Труднощі згуртували всіх, й наш трудовий і батьківський колективи стали одним цілим. Тому хотілося б подякувати всім, хто доклав зусилля для того, щоб допомогти людям, які захищають наш мир та спокій.

ЗА ТРИ ДНІ ЗІРАЛИ БЛИЗЬКО 25 ТИСЯЧ

Продовжують збирати кошти і педагогічний, батьківський та учнівський колективи міської школи №4. Саме в цьому навчальному закладі вчителем фізкультури працював Володимир Донос.

– Він готувався ще з травня: то різні медичні препарати виписував, то переглядав, як надавати першу допомогу… Сам записався в добровольці, але нікому нічого не говорив, – розповідає директор школи Станіслав Бутенко.

Із червня Володимир був на військовій підготовці, а вже на початку серпня потрапив у зону АТО. Колеги по школі, а також учителі фізкультури району зібрали кошти на бронежилет. Рідні забезпечили спецзасобами.

– Володимир Михайлович завжди був патріотично налаштованим. Я з ним говорив наприкінці липня, кажу: «Скоро 1 вересня, давай повертайся». А він: « А хто ж буде захищати Батьківщину?» – продовжує Станіслав Миколайович.

На початку вересня долетіла звістка, що Володимир Донос поранений. Працівники школи знову оголосили збір коштів. Буквально за кілька днів було зібрано близько 25 тисяч гривень.

– Підтримують усі: учителі, батьки, випускники різних років і навіть ті, хто просто десь почув про допомогу. Велике спасибі освітянам району, працівникам спортивної школи, які також приєдналися до збору. Ведеться облік зібраних коштів, усе контролюється профспілковим комітетом. Гроші ми особисто передаємо дружині Володимира, – розповів Станіслав Бутенко.

Оксана Кириченко

Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...