«Останнім часом у районі не стихають розмови про те, що у райвійськкоматі можна відкупитися. Прокоментуйте, будь ласка»

Поділитися новиною

«Життя продовжується», – часто кажуть ті, кому набридли розмови про війну. Та погодьтеся, нині це хоч і найболючіша, але ж і найактуальніша тема. Не менше розмов точаться й навколо райвійськкомату: одному повістка прийшла, іншому довідку треба взяти, ще комусь уже з речами на поріг. Тому, як ви помітили, регулярними стали інтерв’ю з районним військовим комісаром Геннадієм Розколотьком. Які питання обговорювали цього разу – у нашій із ним розмові.

– З часу нашого останнього з Вами інтерв’ю число мобілізованих збільшилося, правда? Назвіть, будь ласка, точну цифру.

–  Відправлено більше 200 чоловік із Гадяцького району. Число добровольців – 16.

– Скільки ще осіб стоять у планах на мобілізацію?

—У нас як таких планів немає. Розпорядчі документи приходять постійно. Є вказівки обласного військкомату, які ми виконуємо. Такої конкретної цифри, скільки ще буде відправлено, немає.

– Можете сказати, наскільки забезпечені наші військові спецзасобами? Конкретно – бронежилетами. Хто займається цим питанням? Чи турботи покладені лише на рідних, чи, може, створена певна ініціативна група?

– Забезпеченням спецзасобами і формою – це компетенція командира військової частини. Але завдяки підтримці керівників підприємств, волонтерів району сьогодні вже багато куплено для тих хлопців, які призивалися з нашого району. Люди не чекають, а збирають кошти самі і відправляють у військові частини.

– На одній із апаратних нарад Ви обмовилися про те, що будете «відправляти військовозобов’язаних переселенців назад». Яка зараз ситуація?

– Ми ведемо облік переселенців. На сьогодні в нас зареєстровано 6 осіб, двоє з них – призовного віку, а решта – не військовозобов’язані.

– Останнім часом у районі не стихають розмови про те, що у райвійськкоматі можна відкупитися. Прокоментуйте, будь ласка.

– Я однозначно спростовую цю інформацію. У тяжкий для держави час розпускати такі чутки, паніку – просто ганебно. Ми виконуємо бойові завдання, направлені на підтримання обороноздатності держави, цілісності та недоторканості. Такі чутки неправомірні і підривають діяльність підрозділів, які виконують ці завдання.

– Дякую за розмову.

Спілкувалася Олена Козаченко

LIVE OFFLINE
track image
Loading...