Звернення ДАІ

Поділитися новиною

Шановні жителі Гадяцького району!

Відділення ДАІ з обслуговування Гадяцького району УМВС України в Полтавській області повідомляє, що у зв’язку із зростанням ДТП на території Полтавської області та безпосередньо в Гадяцькому районі з метою профілактики попередження та запобігання дорожньо-транспортних пригод на автошляхах та вулицях за участю водіїв, які керують мотоциклами, мопедами та скутерами, з 4 червня по 4 липня 2014 року проводяться профілактичні заходи під умовною назвою «МОПЕДИСИТ».

Станом за 5 місяців, на території району сталося 16 ДТП, в яких травмовані та загинули люди. З них 9 ДТП за участю водіїв мототранспорту, у цих ДТП травмовано 13 громадян.

Так 7.06.2014 року, близько 21.40, у м. Гадяч, від площі Соборної по вулиці Гетьманській в напрямку площі 50 р. Жовтня рухався мотоцикл марки «Ява-350», під керуванням водія В., 1985 р.н., жителя Гадяча, який допустив наїзд на пішохода – громадянку С., 1996 р.н. У результаті ДТП водій мотоцикла отримав тілесне ушкодження у вигляді забитої рани голови, ЗЧМТ, струс головного мозку, садна тулуба, пішохід отримала відкритий перелом правої гомілки, закритий перелом лівого стегна, ЗЧМТ, струс головного мозку. Обоє доставлені до приймального відділення Гадяцької ЦРЛ.

Наголошую: до водіїв мотоциклів, мопедів, скутерів, які порушують правила дорожнього руху, будуть прийняті заходи адміністративного впливу, а за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння, не зареєстрованими в установленому порядку, без посвідчення водія на право керування відповідної категорії, – з доставлянням транспортного засобу на штрафний майданчик згідно діючого адміністративного законодавства. Рухатися по дорозі на мотоциклах, мопедах, скутерах не дозволяється особам, які не досягли 16-річного віку. За порушення правил дорожнього руху дітьми відповідальність, згідно діючого законодавства, несуть їх батьки.

Нагадую, що водіям мотоциклів, мопедів, скутерів, згідно ПДР України, забороняється:

– керувати в стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

– передавати керування транспортними засобами іншим особам, які знаходяться в стані сп’яніння;

– буксирування;

– рухатися по тротуарах;

– керувати незареєстрованими в установленому порядку та переобладнаними транспортними засобами;

– рухатися групами. Водії повинні їхати один за одним та не заважати іншим учасникам дорожнього руху;

– керувати, не маючи посвідчення на право керування даним транспортним засобом, без посвідчення водія при собі чи відповідної категорії;

– керувати з несправним гальмом, звуковим сигналом, без мотошолома.

Відділення ДАІ звертається до всіх водіїв з проханням дотримуватися правил дорожнього руху, досконало їх знати і завжди виконувати.

О. Березовський, начальник відділення ДАІ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...