Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва

Поділитися новиною

Державна реєстрація права власності на об’єкт незавершеного будівництва проводиться у порядку, установленому для державної реєстрації прав щодо нерухомого майна, право власності на яке заявлено вперше, із урахуванням особливостей, визначених далі.

У разі проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва зацікавленою особою є особа, яка здійснює його будівництво.

Для проведення державної реєстрації права власності на об’єкт незавершеного будівництва заявник також подає:

– документ, що підтверджує виникнення, перехід та припинення майнових прав на земельну ділянку;

– документ, що відповідно до законодавства надає право на виконання будівельних робіт;

– технічний паспорт на об’єкт незавершеного будівництва.

Якщо відповідно до законодавства право на виконання будівельних робіт виникає з моменту повідомлення уповноважених органів, заявник також подає копію документа, що відповідно до законодавства підтверджує факт повідомлення.

Під час проведення державної реєстрації права власності на новозбудований об’єкт нерухомого майна, право власності на який було зареєстровано як на об’єкт незавершеного будівництва, відповідно до вимог цього Порядку, державний реєстратор не відкриває новий розділ Державного реєстру прав та реєстраційну справу на такий об’єкт нерухомого майна, крім випадку, передбаченого абзацом другим цього пункту.

У разі коли після завершення будівництва об’єкта містобудування державна реєстрація права власності здійснюється на квартиру, житлове чи нежитлове приміщення, що розміщується у такому об’єкті, державний реєстратор після проведення державної реєстрації права власності на всі квартири, житлові чи нежитлові приміщення закриває розділ, відкритий на такий об’єкт незавершеного будівництва.

І. Букіна, головний спеціаліст сектору державної реєстрації прав на нерухоме майно реєстраційної служби Гадяцького РУЮ

LIVE OFFLINE
track image
Loading...