Яким стане парламент після виборів Президента?

Поділитися новиною

Світло на це може пролити архів Межигір`я, де збереглися сотні цікавих документів, що тепер потроху просочуються у ЗМІ. Черговим сумним відкриттям став договір, оприлюднений на «Українській правді» відомим автором журналістських розслідувань Сергієм Лещенком.

Угода стосується подій 2008 року, але має безпосереднє відношення до сьогоднішніх перспектив – йдеться про домовленості Юлії Тимошенко та Віктора Януковича утворити «широку коаліцію», яку в народі обізвали ширкою.

До останнього часу вважалося, що всі розмови про цю неймовірну співпрацю двох опонентів є витвором хворобливої уяви чорних піарників. Однак Українська правда – не те видання, яке ризикне своєю репутацією надрукувавши неперевірену інформацію.

Сергій Лещенко розміщує у своїй статті сканокопії сторінок договору між Блоком Юлії Тимошенко і Партією регіонів про розподіл всіх посад влади аж до 2029 року. Сухою юридичною мовою там розписано все, аж до областей, де пораховано навіть людей. Коли читаєш,  пригадується анекдот про депутатів, що розподіливши землю закликали одне одного подумати про людей… душ по 2000 на кожного.

За інформацією, якій ми не хотіли вірити у 2008 році, Юлія Тимошенко вела переговори з опонентами за посередництва Віктора Медведчука. Воно й зрозуміло, бо неможливо було об`єднатися з проросійською Партією регіонів без відома та згоди Москви.

Цікаво, що люди, які могли організовувати такі контакти тоді, і зараз знаходяться поруч з Юлею Володимирівною. А ситуація для неї стає драматичною. Незважаючи на неймовірні зусилля виборчих штабів, рейтинг практично не зростає і за останніми опитуваннями Юлія Тимошенко більш як утричі відстає від лідера перегонів Петра Порошенка.

Відтак, нічого не залишається, як дбати про конфігурацію у парламенті після виборів. У програмі Юлії Тимошенко не даремно відсутній пункт про достроковий розпуск Верховної Ради. Всі ці єфремови, чечетови і герман ще цілком можуть зіграти відведену для них роль.

Згідно нині діючої Конституції для приходу нового уряду потрібно утворення нової парламентської коаліції. Скажімо, між Батьківщиною і фракціями депутатів, обраних від Партії регіонів. В такому разі Арсенію Яценюку доведеться піти у відставку, якщо тільки він не погодиться працювати на утворену ширку-2.

Зрозуміло, що нова коаліція буде антипрезидентською, а якщо Юлія Тимошенко стане прем`єром, ми побачимо політичне дежавю і зануримось у незабутню атмосферу протистояння керівника Уряду до Президента.

Наскільки імовірним є такий розвиток подій? Стежте за зміною риторики Юлії Тимошенко. Якщо на початку кампанії вона гнівно засуджувала будь-який сепаратизм і російську агресію, то вже наприкінці квітня несподівано заявила про необхідність переговорів. Постійні візити на Схід, фотосесії з сепаратистами в масках, підготовка «протоколу про взаєморозуміння» – виглядають дивними для дій колишнього лідера опозиції.

Це тим більше відрізняється від ставлення сепаратистів до лідера президентських виборів  Петра Порошенка, якого  спробували заблокувати в аеропорту Луганська, не дозволяючи провести зустрічі.

Одночасно з Тимошенко примирливу позицію зайняв Сергій Тигіпко, кандидат у Президенти, політтехнологи якому були настійливо рекомендовані із Москви. Заклики до об`єднання країни щодня звучать з уст регіоналів в парламенті, ретранслюються в промовах донецького губернатора Сергія Тарути, закріплюються в рішеннях донецької обласної ради.

Заради цієї єдності, Юлія Володимирівна навіть заговорила про певну користь від закону Ківалова-Колесніченка, а її депутати, наприклад Микола Княжицький, починають заводити мову про надання російській статусу якщо не державної, то регіональної мови.

Виглядає, що йде підготовка громадської думки і наступним кроком заради єдності стане утворення ширки-2. І така коаліція Батьківщини з опонентами, з тими, хто роками грабував країну і підтримував розстріли на Інститутській буде піднесена як глибоко патріотичний крок.

Втім, головна мета нових союзників – розподіл посад виконавчої влади з максимальним перетягуванням бюджету і повноважень у регіони. Це співпадає з інтересами Юлії Тимошенко, яка після програшу боротьби за Президента, стане утретє на чолі Уряду. Це відбувається цілком в інтересах Москви, яка збереже на посадах в Уряді своїх сателітів, доб`ється підвищення статусу російської мови і закладе більшу самостійність для регіонів, де зможе спокійно розвиватися сепаратизм.

Автор : Назар Прокопчук

5 коментарі до “Яким стане парламент після виборів Президента?

  1. А кто сомневался,что Юля политическая проститутка?И новая власть похлеще старой.Обидно,что мы можем понять это слишком поздно.

  2. Люди одумайтесь! Какой сепаратизм, если за явка в Донбассе рекордная Если люди не хотят быть просто сожженными как в Одессе Если в своих граждан своя армия стреляет Скоро от Украины одни обмылки останутся А Киевские самозванцы все про светлое будущее рассказывают! Судить их всех надо!

  3. [quote name=”Олег”]Люди одумайтесь! Какой сепаратизм, если за явка в Донбассе рекордная Если люди не хотят быть просто сожженными как в Одессе Если в своих граждан своя армия стреляет Скоро от Украины одни обмылки останутся А Киевские самозванцы все про светлое будущее рассказывают! Судить их всех надо![/quote]
    Яка явка????? Який референдум????? І взагалі….. може купи квиток на Білгород і чеши вже!!!! Ну не хочеш тут жити – не живи. За Уралом тебе вже зачекалися!!!

  4. [quote name=”я”][quote name=”Олег”]Люди одумайтесь! Какой сепаратизм, если за явка в Донбассе рекордная Если люди не хотят быть просто сожженными как в Одессе Если в своих граждан своя армия стреляет Скоро от Украины одни обмылки останутся А Киевские самозванцы все про светлое будущее рассказывают! Судить их всех надо![/quote]
    Яка явка????? Який референдум????? І взагалі….. може купи квиток на Білгород і чеши вже!!!! Ну не хочеш тут жити – не живи. За Уралом тебе вже зачекалися!!![/quote]
    Уважаемый, если Вы с закрытыми глазами или верите укр ТВ, то настоятельно рекомендую обратиться к другим источникам информации Может тогда что-то в голове прояснится

  5. [quote name=”я”]Яка явка????? Який референдум????? І взагалі….. може купи квиток на Білгород і чеши вже!!!! Ну не хочеш тут жити – не живи. За Уралом тебе вже зачекалися!!![/quote]
    Это ты вали в свою Америку, ЕС на заработки, чуркам жопы вытирать.
    Гастарбайтеры херовы.
    Из-за вас, уродов, наши предприятия останавливаются. Пойди, падло, в шахту поработай или на литейный завод к печам.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...