Не купуйте Воронежські велосипедні камери

Поділитися новиною

Життя все більше примушує для переїзду на короткі відстані, міняти своїх залізних коней, більш могутніх і довершених, на зовсім прості, а саме — автомобілі і мотоцикли на велосипеди. Воно і зрозуміло. Це і непомірна дорожнеча паливно-мастильних матеріалів і запчастин, а також екологічна обстановка і ще багато чого. Але в велосипедах як ніколи, хто на їх їздить, той підтвердить, дуже слабкою ланкою, точніше неякісною запчастиною стає гума.

Ми добре пам’ятаємо, як шини до велосипеда зношувались до повного облисіння протекторної частини, і при цьому тканинний каркас самої шини залишався не ушкодженим. Зараз же гума нібито і не зношена, а нитки що забезпечують міцність шини, неначе їх там і немає, лопаються і камера вистрілює.

Про камери хочеться сказати окремо. Камери роблять неначе з тканини. Після використання на протязі декількох днів колесо спускає. При перевірці шини, як це заведено в посудині з водою, на перший погляд проколів і тріщин не має. А де ж спускає?! При більш прискіпливому і уважному дослідженні виявляються десятки мікро-тріщин, які пропускають повітря дрібними бульбашками, що на перший погляд є непомітними. Більш за все, це через низьку якість гуми, з якої виготовлена камера. Їх заклеїти неможливо, бо налічується багато.

І на кінець про золотниковий сосок через який накачується камера. Він вклеєний так нібито виготовлювачі спеціально хотіли дратувати своїх покупців, щоб після декількох необережних похитувань його починав пропускати повітря навколо себе. Або взагалі випадає наче і не приклеєний. Хто ж рекордсмени з випуску такої горе-гуми? Як я особисто помітив це вироби м. Воронеж (Росія), де чітко на упаковці і на самій камері є надпис ГОСТ 4750-89 Воронеж 1 сорт – 45. Тому хочеться закликати господарів велосипедної техніки: «Не купуйте Воронежську велосипедну гуму». Тим більше що цим самим ми всі будемо долучатись до всеукраїнської акції: «Байкотуй російські товари», адже покупками товарів цієї держави ми підтримуємо їхню армію, армію-агресора.

В. Терещенко, с. Книшівка.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...