«Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою»

«Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою»

«Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою»

Поділитися новиною

«Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою»Валерій Нижник: звернення до пенсіонерів та жителів одного невідомого під’їзду.

Серед людей, які обділені увагою, змістовним дозвіллям, де бракує мудрості, а головне – сірої речовини у черепній коробці, дуже легко поширити плітку. «Саме плітки знищують мозок, якщо він звичайно є, засмічуючи його абсолютно непотрібною інформацією», – минулого століття констатував Володимир Висоцький.

Кожна свідома людина, кожна свідома родина в наш неспокійний час молиться за мир та злагоду в нашій країні, за позитивні зрушення у схибленій свідомості натхненників сепаратистів. Така позиція більшості, і я в це вірю.

Проте останнім часом довелося зіткнутися зі спалахами людської некерованості думок, які, можливо, через викривлене уявлення про гідність та честь, через необмеженість у часі спілкування, через вияв своєї схибленої важливості поширюють нахабну брехню та наклепи. Звичайно, я можу сказати прямо, хто це поширює, і охарактеризувати цих людей так, як вони того заслуговують, але не бачу сенсу мастити їх душі «бальзамом». Час усе розставить на свої місця. Одна людина сказала: «Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою». Розумна людина на плітку не зверне увагу, а ті, кому немає чим зайнятися, почешуть язиками. Але плітки для декого бувають вигідними. Саме такою виявилася ця плітка і для «5-хвилинного» редактора Олени Глік (учасника антимайданівських мітингів, мітингів на підтримку президента-втікача) газети зі столітньою історією, яка висвітлювала все своє існування діяльність райкому компартії, пізніше райдержадміністрації та районної ради, «Гадяцький вісник». Газета стала ні чим іншим, як «жовтою пресою», «пліткарем» у гонитві за читачем саме завдяки редактору. Тепер, мабуть, це стало модним. Дуже цікаво, куди ж дивиться такий поважний орган як редакційна колегія, розміщуючи на сторінках газети неперевірену і сумнівну інформацію.

Можу з гордістю заявити, що я – учасник акцій, які проводила політична партія «УДАР», ще з квітня 2013 року. Усі акції були запланованими, системними та змістовними. Уже в листопаді – лютому акції стали більш масштабними. З’явилися бажаючі поїхати на Майдан на чергування, надати посильну допомогу. Поряд з цим, мої друзі запропонували надати матеріальну допомогу для оплати транспортних послуг. Погодивши отримання цієї допомоги із вищим керівництвом, я не відмовився і оплатив цими коштами поїздку людей на чергування в Києві. До речі, тоді ніхто не запитував, за чий кошт здійснювалися поїздки, а добрі люди просили не називати їхніх прізвищ. Допомога пропонувалася і в лютому, але я відмовився від неї. Повторю ще раз: надані кошти використані для поїздок небайдужих людей на захист наших з вами прав та нашого з вами майбутнього у січні 2014 року, за два місяці до того, як хтось у чомусь почав сумніватися!

Мусолити чутку про нібито якісь забрані кошти почали вже в березні, коли на територію району прибули військові. Дехто за своїм зразком і «подобієм» не міг зрозуміти, як віддати усі гроші, що надали, для поїздок у Київ, а собі не взяти. Це ж були б не ми – українці. Смішно. Чесно, для моєї свідомості, для моєї родини, для моїх однодумців це просто безпідставна плітка.

Дякуючи амбітним моїм конкурентам, плітка дійшла і до партійного керівництва. На що мені відповіли: «Говорять – отже, ти цього вартий. Якби ти був ніким, кому б ти був цікавий?» Після цього мене призначили керівником районного виборчого штабу кандидата в Президенти України Петра Порошенка. Віра в мене керівництва центрального виборчого штабу варта визнання.

Наостанок хочу звернутися до місцевих активістів, більшість з яких з’явилася на політичному небосхилі після трагічних подій на вулиці Інститутській у Києві. Зберіться з думками, не потрібно конфліктувати між собою, не треба «вистрибувати» і бити себе в груди зі словами: «Я найкращий». Кращими кожен з нас стане тоді, коли наша країна житиме у спокої та мирі, наша економіка буде стабільною та конкурентоспроможною, наші родини будуть заможними та щасливими, а в душі кожного українця пануватиме гармонія та гордість за нашу Україну.

 

Микола Михайлов

Я взагалі не розумію, кому вистачило розуму пускати такі чутки. Мабуть, комусь це було вигідно. Я справді давав гроші Валерію Нижнику і не маю до нього ніяких претензій. Ми з товаришем хотіли допомогти Майдану і дали гроші на поїздку в Київ. Ми довірили цій людині, не мали і не маємо в ньому сумнівів.

Коли почалися розмови, я сказав зацікавленим: «Ця плітка висмоктана з пальця. Дякуйте, що є небайдужі люди, які здатні організувати поїздки. Ми – одна команда. Для чого ця брехня? Для чого ці дурні розмови? Ми пропонували гроші ще раз, проте він відмовився. Якби він був нечесним, то він взяв би гроші і вдруге. У порядності Валерія я навіть не сумніваюся».

Хтось дуже легким способом посварив людей, закрутив інтригу. Думаю, що вже всі розібралися між собою. Я поважаю тих хлопців, які їздили на майдан, які стояли під кулями…

 

Олександр Товстий

Сподіваюся, що надані коментарі задовольнили цікавість авторів анонімного листа. Оскільки у листі ви, шановні дописувачі, згадали ім’я мого друга, якого я знаю більше 30 років, то хочу вас запевнити, що Валерій – порядна людина, і до того, в чому ви сумніваєтеся, немає ніякого відношення. Я як власник газети міг і не друкувати вашого листа, тим паче анонімного, але, щоб довести незаангажованість нашого тижневика, ми висвітлили і ваші сумніви, і роз’яснення до них.

12 коментарі до “«Якби за балаканину платили податки, держава була б дуже багатою»

  1. Что ты Валера засуетился?Я читал статью о недовезённых деньгах,там вообще о тебе и слова не сказано,значит чувствуеш грешок.Человек ничего не совершавший не будет оправдываться,тем более гадить других.Или это твой предвыборный пиар.Дешовка!Думаю ты подорвал авторитет даже Порошенка,если он взял в команду Нижников и ему подобных

  2. Що ж ти обгажуєш інших людей Валєра!Може саме в тебе і не достає сірої речовини?Дірьмо ти після цього

  3. #Валерій# та #порядна людина# ,не сумісні слова і поняття ,а от рідкісний мудак саме те .

  4. Валера, такі як ти і довели до того, що російські війська ввійшли в Крим, забрали його, а тепер хочуть заграбастити і Східну Україну. Ви з Олександром Товстим достойні один одного. Тепер до власника тижневика: Скажіть спасибі, Олександре Валентиновичу, що “5-хвилинний редактор – АЛЬОНА Глік” підняла вашу газету і тримала її на плаву протягом 10 років (іноді 5 хвилин тривають вічність)… Ваша уява про “свої понти” зависока… 8) 😉

  5. Яка ж ти Валерій дрянь,яке ти маєш право так ображати людей,саме тобі бракує мудрості,навіть дірьмо для тебе комплімент,ти думаєш як закрив роти хлопцям з сотні,так закриєш усим?

  6. Валера це все фiгня не звертай увагу. Судя по коментам все пише одна людина по стилю прослiджуеться 😆

  7. Валера с кумом своим толстым, красавчики оправдали себя, это элита, лучшие люди на районе 😀 .Может кому то и не хватает серого вещества, а у кого то из вышеперечисленых и уровень торомозной жидкости в голове упал

  8. [quote name=”Алег”]Валера це все фiгня не звертай увагу. Судя по коментам все пише одна людина по стилю прослiджуеться :lol:[/quote]
    Может пишет и один человек, но “лайки” херячат и много… Так что Валера – ты со своими друзьями не мужики… Мужики на одну женщину не нападають… Баба ты – ВалерИ…

  9. [quote name=”антон”]Валера с кумом своим толстым, красавчики оправдали себя, это элита, лучшие люди на районе 😀 .Может кому то и не хватает серого вещества, а у кого то из вышеперечисленых и уровень торомозной жидкости в голове упал[/quote]
    [quote name=”антон”]Валера с кумом своим толстым, красавчики оправдали себя, это элита, лучшие люди на районе 😀 .Может кому то и не хватает серого вещества, а у кого то из вышеперечисленых и уровень торомозной жидкости в голове упал[/quote]
    В смысле?Валера тоже нарик?

  10. Я бы на месте жителей подъезда,перья тебе бы повыдёргивал бы 😆

  11. Не дарма в народі кажуть, що на ворові шапка горить. Хто читав статтю у Гадяцькому віснику, той знає, що там не вказується жодне прізвище, партійна приналежність, місце скоєння. Коротше, за тією статтею не можливо визначити жодну особу. А сталося так, що ця особа визначилася сама – це Валєра Нижник. Так що залиште Альону в спокої, а якщо ви мужчини, то варто було вам і вибачитися перед нею.

Comments are closed.

LIVE OFFLINE
track image
Loading...