До уваги виборців!

До уваги виборців!

До уваги виборців!

Поділитися новиною

До уваги виборців!Постановою Центральної виборчої комісії № 893 від 13 вересня 2012 року встановлено порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси.  Кожен виборець, який в день позачергових виборів Президента України 25 травня 2014 року буде знаходитись поза межами населеного пункту, в якому зареєстроване його місце проживання, і не зможе проголосувати на тій виборчій дільниці, до якої відноситься його виборча адреса, може тимчасово змінити своє місце голосування без зміни виборчої адреси.

Для цього необхідно звернутись з відповідною заявою до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або за місцем, де буде перебувати (проживати) виборець у день виборів. При собі потрібно мати паспорт або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України) та документи, які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування (довідка з місця роботи, довідка сільської чи міської ради про місце проживання, договір про право власності на житло тощо). Без  таких документів виборцю буде відмовлено у задоволенні заяви.

Для виборців, виборча адреса яких знаходиться на території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя і які у даний час проживають на території району, досить пред’явити тільки паспорт.

Члени виборчих комісій, які в день виборів будуть працювати на виборчій дільниці, до якої їх виборча адреса не відноситься, подають заяву про тимчасову зміну місця голосування без зміни виборчої адреси, до неї додають копію посвідчення чинного члена ДВК (пред’являється оригінал) або копію рішення про утворення/зміни в складі ДВК.

Заяви приймаються відділом ведення Державного реєстру виборців до 19 травня 2014 року включно.

Заява розглядається відділом ведення Державного реєстру виборців невідкладно, виборцю видається посвідчення про тимчасову зміну місця голосування встановленої форми, яке потрібно пред’явити членам дільничної виборчої комісії при отриманні виборчого бюлетеня.

Тимчасова зміна місця голосування забезпечує включення виборця до списку виборців тільки на одній виборчій дільниці.

Якщо виборець отримав таке посвідчення, а потім передумав змінювати місце голосування і вирішив голосувати за своєю виборчою адресою, необхідно повернути посвідчення у той відділ ведення Реєстру, який його видав. Інакше його не буде у списках виборців за попередньою адресою.

Чекаємо васу відділі ведення Державного реєстру виборців за адресою: м.Гадяч, вул.Шевченка 5, кабінет №106 (Управління агропромислового розвитку). Контактний телефон 2-17-60.

Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації

LIVE OFFLINE
track image
Loading...