Реалізація державної антикорупційної політики

Реалізація державної антикорупційної політики

Реалізація державної антикорупційної політики

Поділитися новиною

Реалізація державної антикорупційної політикиОдним із важливих аспектів сучасної державної правової політики в нашій державі є реформування системи запобігання і протидії корупції. Досягнення успіху в цьому процесі є передумовою для формування в суспільства довіри до влади, зростання економічного потенціалу держави, покращення добробуту громадян.

Протягом 2013 року, окрім основних функцій з призначення (перерахунку) та виплати пенсій, управлінням Пенсійного фонду України в Гадяцькому районі проводилася робота по реалізації положень Законів України «Про державну службу», «Про засади запобігання і протидії корупції» та інших документів антикорупційного спрямування, що на сьогоднішній день є не менш важливим напрямком діяльності управління.

Закон України від 07.04.2011 р. № 3206-VI «Про засади запобігання і протидії корупції» зобов’язує усіх державних службовців щорічно декларувати доходи та витрати. З урахуванням зазначеного, з 1 січня 2014 року в управлінні проведена активна роз’яснювальна робота щодо заповнення декларації про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру (Декларація). Як наслідок, усі державні службовці управління подали такі Декларації у встановлений законодавством термін. Працівники, які звільнилися, подали декларацію за період, не охоплений раніше поданими деклараціями.

Із метою забезпечення відкритості та прозорості діяльності, у відповідності з вимогами ст. 12 Закону, в управлінні проведена:

1) перевірка фактів своєчасності подання декларацій;

2) перевірка декларацій на наявність конфлікту інтересів;

3) логічний та арифметичний контроль декларацій.

При проведенні вказаних перевірок порушень діючого законодавства не виявлено.

Працівники управління з розумінням та повною відповідальністю ставляться до реалізації державної антикорупційної політики, забезпечують дотримання норми чинного законодавства України відповідно до положень Кримінальної конвенції про боротьбу з корупцією.

М.В. Велічай, головний спеціаліст по роботі з персоналом УПФУ в Гадяцькому районі

LIVE OFFLINE
track image
Loading...