Чи здійсняться сподівання Майдану?

Чи здійсняться сподівання Майдану?

Чи здійсняться сподівання Майдану?

Поділитися новиною

Чи здійсняться сподівання Майдану?На сьогодні, коли переважна більшість країн світу визнає легітимність нинішньої української влади, лише Росія чіпляється за грабіжника і втікача Януковича і не хоче признавати легітимності нашої влади.

Тому вся суть виборів українського Президента – в остаточному наданні легітимності української влади, у тому числі і для Росії, хоча ще невідомо, як Росія поведе себе і чи згодиться з цією легітимністю.

Однак, коли ми подивимось на голосування 8-10 квітня у Верховній Раді, то яскраво бачимо, що сьогодні чи не загальнішим є саме вибори нового парламенту.

І хоча в нас нібито сформована нова більшість із опозиції і перебіжчиків із Партії регіонів, які утворили нові фракції «Суверенна європейська Україна» і «Економічний розвиток», що нараховують усі разом 256 голосів, голосування в ці дні виглядає не найкращим образом. Зате, лише щоб занести деякі питання для розгляду у Верховній Раді, приходилось переголосовувати по 2-3 рази, і як наслідок більшість нагальних питань так і не були включені до розгляду.

Провладна фракція «УДАР» першою відмовилась голосувати за питання в пакеті, наполягаючи на голосування по конкретних законах і обіцяючи віддати свої голоси за кожний з цих законів окремо. Однак у подальшому ударівці не дотримали слова і по цих законах давали половину голосів, а по окремих – навіть по одному голосу; не говорячи вже про фракції «Економічний розвиток» і «Суверенна європейська Україна», яких головуючому часто приходилось умовляти проголосувати і які взагалі провалили всі нагальні і так необхідні на сьогодні Закони. Видно, проявляються симптоми гетьманства і смак до влади.

Так, не були навіть включені з першої спроби в список для розгляду у Верховній Раді закони про боротьбу з корупцією, національне антикорупційне бюро, зміну митного і податкового кодексів, закон про люстрацію, і навіть не набрав більшості Закон про територіальну цілісність.

І це при тому, що заново вибраний президент не буде мати тих повноважень, які раніше присвоїв собі власник золотих унітазів і батонів.

Це буде президент з обмеженими повноваженнями. Давайте уявимо собі, яка буде задача нового президента на ділі. Звичайно ж, кожний забажає собі посилення президентських повноважень або ж цілковитої підтримки більшості владного парламенту.

А який ми маємо на сьогодні парламент і його більшість? Це залишки корумпованої, грабіжницької Партії регіонів, що трансформувалися в новоспеченій фракції. Та й немає чого таїтися, що і влада , і опозиція сьогодні мало чим відрізняються одні від інших: земельні ділянки, нерухомість, квартири, рахунки в банках та багато чого іншого практично однакові. Яка гарантія того, що не повторяться проблеми попередньої влади: золоті батони, кілограми золота, маєтки, розкішні інтер’єри, коли не будуть приймати закони про повернення награбованого, про національне антикорупційне бюро, люстрацію всіх владних чиновників, а не лише суддів.

Якщо на сьогодні першим у рейтингу кандидатів у Президенти є магнат, олігарх Порошенко, який по матеріалах ЗМІ має зв’язки з групою Фірташа-Льовочкіна, то невже ви наївно вважаєте, що він відбере награбовані і вивезені статки олігархів, невже він відмовиться від свого багатства?

У США багато олігархів відмовилися від своїх статків на користь соціального покращення свого народу, число таких людей стало зростати у американському суспільстві.

Чи зробив хоч один із наших олігархів, які займають в Європі перше місце по кількості олігархів і їх статкам, щось подібне? Ні! І це при тому, що американські мільярдери наживали свої статки протягом декількох поколінь, а наші – за рахунок відкритої експлуатації і грабунку свого народу – навіть за декілька років.

Ці статки накопичувалися шляхом погроз конкурентам, убивств спільників, рейдерських захоплень та інших махінацій.

Тому головна і першочергова задача любого українського Президента в нинішніх умовах і при нинішній Конституції – негайно створити і вибрати такий парламент, який би законодавчо допоміг зробити демонтаж криміналітету в усіх гілках влади, відділити олігархів від грабунку бюджету і примусити їх замінити собою Міжнародний валютний Фонд і інших кредиторів в інтересах соціального розвитку нашого суспільства.

Крім того, у зв’язку з подіями на сході і півдні нашої держави, озброєними захопленнями невідомими силових відомств в районах і областях, на перший план українського керівництва постає завдання негайного рішення цієї проблеми перед засіданням четвірки по проблемах урегулювання політичного становища в Україні, бо на перший план яскраво вимальовується завдання «братньої Росії» зірвати цю зустріч і в подальшому зірвати вибори Президента в Україні.

Чи усвідомлює наша влада, що через її беззубість такі захоплення можуть збільшуватись у часі постійно аж до 25 травня, а в день виборів такі інциденти можуть пройти в багатьох містах сходу і півдня країни? Чи не пора закінчувати з цими цяцьканнями, переговорами та умовляннями озброєних бандитів? Бандит є бандит, і необхідно до них застосувати силу, щоб назавжди відбити бажання подібних дій у інших терористів.

У іншому випадку не можуть здійснитися сподівання народу на щось позитивне у зміні устрою і покращення соціальних умов життя.

Світлана Гейко, м. Гадяч

LIVE OFFLINE
track image
Loading...